Secrete de nutritie din toata lumea

Joi, 14 Iunie 2012, ora 21:43
3037 citiri
Secrete de nutritie din toata lumea

Din ce in ce mai multa lume se plange ca se ingrasa si ca nu reuseste sa isi mentina un stil de viata sanatos, lipsa timpului fiind cel mai des invinovatita. Totusi, sunt modalitati vechi de cand lumea de a trai asa cum trebuie pentru a-ti proteja organismul si silueta.

Multe dintre aceste "sfaturi" sunt, de fapt, lucruri specifice anumitor popoare. Iata cateva ponturi stranse de Men's Health de prin toata lumea:

Savureaza pe indelete

Ai vazut vreodata un restaurant in Spania plin cu oameni la 2 noaptea? Cu siguranta, daca ai vizitat aceasta tara. Daca i-ai observa mai bine, insa, ai vedea ca ei mananca si mult mai incet, ceea ce ii face sa consume mai putina mancare.

Astfel, oamenii care nu se grabesc la masa se ingrasa in medie cu 700 de grame pe an, in timp ce aceia mai grabiti pot sa adauge chiar peste 2 kilograme, dupa cum arata un studiu japonez.

Fa din masa un eveniment social

Mancatul impreuna cu familia era unul dintre obiceiurile fundamentale europene, macar o data pe zi. Acum, insa, oamenii sunt prea ocupati pentru a mai face acest lucru. Un studiu recent arata ca, in familiile in care se pastreaza aceasta traditie, copiii au indexul masei corporale mai mic decat in celelalte.

Si dulcele e bun

Macar cand vine vorba de cartofi. Locuitorii insulei Okinawa sunt oamenii cei mai longevivi de pe planeta. De ce? In mare parte datorita dietei lor. Consuma peste din belsug, legume, dar se pare ca un ingredient-cheie este reprezentat de cartofii dulci, acestia fiind plini de glutation, o substanta renumita pentru capacitatea sa de a intari sistemul imunitar si a proteja de boli precum Alzheimerul, cancerul sau bolile de inima.

Fa cumparaturile cu cap

Bucataria mediteraneana este faimoasa pentru grija acordata ingredientelor. Atunci cand vine vorba despre peste, alege sardinele in primul rand, acestea fiind cele mai bogate in acizi grasi omega 3 si nefiind de obicei contaminate.

Atunci cand ajungi la raftul cu ulei de masline, trebuie sa stii ca nu toate sortimentele sunt bune, fiind de preferat cele nerafinate. In plus, uita-te la felul in care sunt depozitate, caci caldura si lumina directa pot sa compromita o sticla de ulei.

Adauga turmeric

Turmericul este ingredientul de baza in mancarea indiana. Curcuminul, un compus continut de acesta, este plin de agenti antiinflamatori si are proprietati anticangericene. Pune cate o jumatate de lungurita de turmeric peste puiul gatit la cuptor sau peste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi alimentatie sanatoasa, #alimentatie sanatoasa obiceiuri lume, #dieta sanatoasa sfaturi , #alimente