Sfaturi de alimentatie pentru adolescenti

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 14:49
7120 citiri
Sfaturi de alimentatie pentru adolescenti
Foto: idependent

Alimentatia buna este estentiala pentru toata lumea, insa pentru adolescentii in crestere este mult mai importanta. Multi adolescenti cumpara produse alimentare nesatoase, iar acest lucru are consecinte asupra sanatatii lor.

Daca esti parinte si copilul tau este la varsta adolescentei sau daca esti adolescent si te afli in aceasta perioada, nu trebuie sa disperi, ci pur si simplu sa iei in calcul cateva sfaturi. In acest fel vei avea grija de greutatea ta, de aspectul pielii si chiar vei economisi si bani.

Mancarea de fast food este un combustibil prost pentru corpul tau, iti aminteste Better Health. Noua din zece adolescenti consuma produse de la fast food zilnic. Organismul nu poate functiona in mod corect atunci cand consumi asemenea mancare, pentru ca acestea au grasimi saturate multe, multa sare, mult zahar, nu contine fibre, au putine substante nutritive si servite in cantitati mari inseamn kilograme in plus. Incearca sa mananci cat mai putina mancare de la fast food.

O alimentatie proasta poate duce la cresterea in greutate, cresterea tensiunii arteriale, constipatie si probleme de concentrare. Daca esti adolescent, ai tendinta de a da vina pe fel si fel de motive: ca ai invatat prea mult, ca ai stat prea mult la televizor sau ca ai facut prea mult efort. In realitate, toate acestea sunt direct legate de alimentatie.

Renunta la bauturile acidulate si cu mult zahar. Ideal ar fi sa consumi apa, cu putina lamaie, insa daca acest lucru nu este posibil, macar opteaza pentru sucurile fara zahar.

In locul snacksurilor consumate in pauzele de la scoala, facultate sau in fata televizorului, opteaza pentru fructe proaspete. Un castron de cereale consumate cu lapte la micul dejun reprezinta o modalitate perfecta de a incepe ziua. De asemenea, o felie de paine prajita cu iaurt te va face sa ai mai multa energie pe parcursul zilei.

Nu sari peste pranz sau cina, chiar daca alte activitati iti par mai interesante. Redu dimensiunile meselor. Nu trebuie sa mananci pana dai pe afara, ci doar sa te saturi. Nu adauga sare in plus produselor alimentare.

Atunci cand te intalnesti cu prietenii in oras nu stabiliti locul de intalnire intr-o pizzerie, ci mai degraba intr-o ceainarie sau cafenea, astfel nu vei avea tendinta de a comanda si ceva de mancare, doar din plictiseala.

Citeste si afla tot despre produsele alimentare sanatoasa, deoarece in jurul acesteia circula foarte multe zvonuri. Nu face alegeri alimentare bazate pe convingeri false.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#mancare adolescenti, #sfaturi alimentatie adolescenti , #alimente