Spanacul trateaza anemia si astenia de primavara

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 08:20
4958 citiri
Spanacul trateaza anemia si astenia de primavara

Toti stim si cei mai multi dintre noi chiar din copilarie, pentru ca am vazut la televizor, cum Popeye marinarul, ori de cate ori intra in cate o incurcatura si asta se intampla mai tot timpul, apeleaza la spanac sa prinda puteri.

Asa sa fie sau nastrusnicul personaj de desene animate ne amageste ca noi sa facem vanzare negustorilor? Sa vedem.

Trebuie spus de la inceput ca spanacul este planta de cultura. Pana sa ajunga pe tarabele pietelor sau in supermarketuri, spanacul este ingrijit si atent supravegheat de cultivator. In tara noastra, spanacul este cultivat, ca planta alimentara de succes, cu mare cautare, mai ales primavara, pe intinse suprafete agricole.

Sunt multe persoane care consuma spanac, dar putini stiu ca este foarte bogat in vitaminele A, E, B1, C si K, in minerale precum fierul, magneziul, calciul, potasiul, in fibre alimentare si acid folic. Spanacul poate fi consumat fara restrictii de persoanele care tin la silueta stiut fiind ca la suta de grame de planta inglobeaza doar 18 calorii.

Nutritionistii avertizeaza ca, prin fierbere, spanacul isi pierde majoritatea principiilor sale active. De aceea, in scop terapeutic, acestia recomanda ca spanacul sa se consume proaspat si crud, in salate sau sub forma de suc. Sucul de spanac se poate prepara manual sau mixat.

In caz de depresii psihice si oboseala fizica, se bea dimineata, pe nemancate, un pahar de suc de spanac. In anemie si demineralizare se bea, inaintea meselor principale, o combinatie din o suta de ml de suc de spanac si o suta de ml de suc de urzici.

Impotriva astmului bronsic si a diabetului zaharat se beau dimineata, pe stomacul gol, 500 de ml de suc de spanac. Cura dureaza o luna de zile si se poate relua dupa pauza de o luna.

Ca intaritor pentru copii, batrani si convalescenti se bea un pahar de suc pe zi, inainte de masa de pranz. In caz de rahitism si scorbut, se bea o jumatate de litru de suc pe zi, in amestec, 250 ml de spanac si 250 ml de urzica, repartizat in trei doze egale, cu un sfert de ora inainte de mesele principale.

Datorita compozitiei sale foarte bogate atunci cand este crud, neprelucrat termic, spanacul stimuleaza activitatea inimii, previne infectia gingiilor, stimuleaza cresterea la copii, reechilibreaza si fortifica organismul, vindeca anemia, oboseala si depresia nervoasa.

Oxalatii din compozitia spanacului pot cauza probleme de sanatate daca ajung sa fie prea concentrati in fluidele organismului si se cristalizeaza. Spanacul in exces poate fi si daunator, de aceea persoanele care au probleme cu rinichii ori vezica biliara vor evita sa manance spanac in cantitati mari.

Suntem nevoiti sa-i dam dreptate lui Popeye marinarul, mare consummator de spanac, si ca sa fim puternici ca el, sa consumam si noi macar acum cat e proaspat si suculent.

Sa avem sanatate!

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#beneficii spanac, #spanac anemie, #spanac vitamine, #verdeturi de primavara , #alimente