Te imbatraneste mancarea pe care o consumi?

Joi, 23 August 2012, ora 07:02
9214 citiri
Te imbatraneste mancarea pe care o consumi?

Mancarea te poate ajuta oferindu-ti energie, vitamine si multi nutrienti care fac ca organismul sa ramana in forma maxima, dar atunci cand nu este aleasa cu atentie, ea poate sa aiba un efect de imbatranire.

Iata cum este posibil acest lucru si cum poti remedia eventualele situatii in care nu procedezi cum ar trebui, potrivit Prevention:

Simti ca ai mai putina energie

Organismul iti da de inteles despre eventualele probleme intr-un fel sau altul. Astfel, cand te simti vlaguit, cauza ar putea fi o carenta in alimentatie. Este posibil sa ai nevoie de vitamina B12, care se gaseste in produsele animale si care este esentiala pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos.

Oboseala este un semn clasic al deficitului de vitamina B12, fiind foarte des intalnita la vegetarieni. Daca nu mananci carne, nu dormi 7-8 ore pe noapte si nici nu consumi produse lactate, este foarte posibil sa ai o asemenea problema.

Mananca in fiecare zi 2 portii de lactate degresate si 100-150 de grame de carne slaba. Si fructele de mare au vitamina B12, pe langa vita, porc, peste si cereale.

Daca medicul ti-a confirmat ca ai un deficit in acest sens, poti lua un supliment de 500 - 1.000 mcg de vitamina B12 in fiecare zi.

Te dor articulatiile

In acest caz, este posibil sa iti lipseasca magneziul si cuprul, doua elemente care sustin flexibilitatea cartilajelor si previn deteriorarea acestora si aparitia durerii.

Un simplu test de sange iti va spune daca ai un deficit de nutrienti sau este vorba despre o boala inflamatorie mai grava sau chiar una autoimuna. In cazul in care lipsesc nutrientii, este bine sa mananci nuci, o sursa buna de cupru si magneziu. Poti sa iei si suplimente de 2-5 mg de cupru in fiecare zi, pret de 2-3 luni.

Esti din ce in ce mai uituc

Un deficit de omega 3 in organism poate duce la o deteriorare a memoriei si a altor functii cerebrale. Incearca sa consumi peste, nuci si seminte de in, reducand cantitatea de alimente procesate din dieta. In plus, atunci cand gatesti, incearca sa folosesti ulei de masline si rapita.

Fructele te ajuta si ele foarte mult sa ai o memorie buna, indeosebi cele rosii, albastre si verzi. Merele contin quercitina, afinele antocianina si strugurii (sau chiar ceapa rosie) au ambele substante.

Legumele cu frunze inchise la culoare au acid folic, ce previne pierderile de memorie si ajuta la ameliorarea si chiar disparitia problemelor deja aparute.

Incearca, in fiecare saptamana, sa consumi de 2-3 ori somon, sardine sau halibut. Include 2 linguri de seminte de in in gustari si consuma pana la 5 nuci pe zi. Este bine sa mananci si 9-12 migdale de 4 ori pe saptamana.

Daca ai un deficit de omega 3, consuma in fiecare zi 2.000 mg de ulei de peste. In cazul in care nu iti place gustul, ia capsule speciale de la farmacie.

Presiune sanguina ridicata

O lipsa de potasiu poate sa duca la cresterea presiunii sanguine, problema de obicei cauzata de prea multa sare.

Incearca sa nu consumi mai mult de 1.500 mg de sodiu pe zi si sa ai 7-9 portii de fructe si legume zilnic. Suplimentele de potasiu pot duce la artimii si probleme cardiace, asa ca mai bine iti iei mineralele din ceea ce mananci.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#alimente efect prevenire imbatranire, #alimente efecte benefice sanatate, #alimente sanatoase mentinere tinerete, #alimentatie presiune sanguina, #alimente Omega 3, #alimente creier memorie , #alimente