Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Trucuri simple, ca sa ramai sanatos iarna aceasta

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 11:05
4233 citiri
Trucuri simple, ca sa ramai sanatos iarna aceasta
Foto: Journal des Femmes

Nevoile organismului se schimba in functie de anotimpuri, deoarece in fiecare dintre ele el reactioneaza diferit.

Vara, exista tendinta naturala sa mancam mai usor si proaspat, iarna e nevoie de feluri de mancare calde si mai consistente.

Dar nu despre ce trebuie sa consumam iarna pentru a fi sanatosi si a alunga raceala isi propune sa vorbeasca prezentul material, ci de adoptarea unui program special, bine definit (in care desigur este cuprinsa si alimentatia), gratie Journal des Femmes

Nu iesiti fara caciulita

Caciulita nu reprezinta numai un accesoriu sic al tinutei de iarna. Este indispensabila pentru a va proteja de frig. Dovada o reprezinta faptul ca aproape 50% din caldura corporala se pierde prin cap.

De asemenea, extremitatilor trebuie acordata multa importanta. De aceea, nu ezitati sa purtati manusi asortate cu boneta si fularul, iar pentru picioare sunt recomandate ghetele.

Gelul hidroalcoolic

Nelipsit din poseta, la fel ca servetelele, gelul hidroalcoolic va protejeaza de microbi. Va permite sa va spalati pe maini in orice imprejurare si e usor de gasit in toate farmaciile. Acasa aveti sapunul, afara solutia hidroalcoolica utilizata dupa ce ati folosit, de exemplu, transportul in comun sau dupa ce ati facut o vizita unei persoane bolnave.

Stoc de servetele nazale

Intre virusii si frigul care va fac sa va curga nasul cel mai bine e sa aveti intotdeauna cu dumneavoastra servetele nazale.

Aerisirea camerei

Virusii respiratori sunt foarte contagiosi, iar spatiile inchise cresc riscul de raspandire a lor. Deschideti zilnic fereastra de mai multe ori pe zi, timp de 15 minute, mai ales daca aveti in casa pe cineva bolnav.

Alimentatia

Cum adaptati alimentatia in sezonul rece. Simplu, continuand sa mancati echilibrat, fara sa sariti mesele. Consumati paste si amidon, fructe bogate in vitamina C (nu uitati de magneziu), legume, supe fierbinti etc.

Hidratarea

Indiferent de temperatura, organismul are nevoie de apa pentru a functiona corespunzator (1,5 litri de apa pe zi). Nelipsite vor fi cremele pentru hidratarea pielii, in special a portiunilor expuse la frig.

Aerisiti-va

Cu toate ca este frig, nu cautati nicio scuza. Daca sunteti la birou, luati-va o pauza de cateva minute si iesiti afara, pentru a va aerisi. Ba chiar faceti cateva exercitii fizice. Imbunatatesc moralul.

Nu intrerupeti sportul

Mergeti pe jos, faceti fitness, bai in piscina. Activitatea fizica nu trebuie intrerupta.

Trusa de medicamente

In cazul unei epidemii severe de gripa care va impiedica sa iesiti din casa, pana la consultarea medicului, e bine sa aveti o trusa cu medicamete de baza (paracetamol, spray nazal, sirop de tuse etc.).

Inhalatiile

Se pot face cu ajutorul plantelor sau folosind uleiuri esentiale. Turnati cateva picaturi de ulei esential de eucalipt (de exemplu) intr-un vas cu apa fierbinte si respirati in aburi cateva minute.

Acizii grasi

Omega 3 stimuleaza sistemul imunitar si participa astfel la apararea organismului, insa trebuie consumat cu prudenta.

Luati vitamina D, dar nu in exces

Suplimentarea cu vitamina D nu este recomandata in majoritatea cazurilor. De preferat sa adoptati o alimentatie echilibrata, sanatoasa.

Cura de suplimente alimentare

Sunt la moda in timpul iernii. Echinaceea sau capsulele cu ulei de rechin va ajuta sa luptati impotriva oboselii. Cereti intotdeauna sfatul medicului.

Vaccin contra tusei convulsive si a rujeolei

Nu uitati de vaccinarile recomandate pentru a va proteja de epidemiile specifice sezonului rece.

Fumati mai putin sau chiar deloc

Tigara nu va va incalzi, dimpotriva. Compromite circulatia sangvina la nivelul extremitatilor, mai ales, si creste astfel riscul de degeraturi. In plus, veti avea dureri de gat mai frecvente, prin distrugerea vitaminei C, bronsite si alte boli ale cailor respiratorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
#sanatate, #program special iarna, #sfaturi , #alimente