Un dulce de weekend: Gogosi simple si gustoase

Duminica, 05 August 2012, ora 15:30
9205 citiri
Un dulce de weekend: Gogosi simple si gustoase
foto: goodfood

Gogosile se fac repede, dar se mananca la fel de repede. Sunt o idee buna pentru un dulce de weekend, pentru ca sunt spornice si pe placul tuturor.

Reteta aceasta este si foarte simpla si foarte gustoasa. Ca sa le faci ai nevoie de o lingurita de drojdie uscata, patru linguri de zahar, 150 de mililitri de lapte caldut, 225 de grame de faina, un varf de lingurita de sare, 50 de grame de unt moale, un ou si ulei pentru prajit.

Incepe prin a amesteca drojdia uscata cu o lingura, doua de lapte si putin zahar. Lasa combinatia intr-un loc cald pentru 10-15 minute. In timpul acesta pune faina intr-un bol. Adauga sarea si zaharul. Adauga laptele cald, amestecul cu drojdie si omogenizeaza bine.

Incearca si checul englezesc cu mere

Pune untul si oul si continua sa amesteci, folosind o lingura, mixerul la viteza mica sau direct cu mana. Lasa aluatul intr-un loc cald, pentru 30-45 de minute. Foloseste o planseta infainata si formeaza circa 20 de gogosi, pentru ca atatea rezulta din ingredientele folosite.

Daca vrei mai multe gogosi dubleaza cantitatile. Lasa gogosile pe planseta sa mai creasca, la loc caldut, inca 10-15 minute, inainte sa le prajesti in baie de ulei foarte incins. Se prajesc pe ambele parti, 3-5 minute, pana cand devin maronii.

Gogosile sunt bune simple, pudrate cu zahar, dar le poti umple cu gem (foloseste o seringa de bucatarie), sau pot fi glazurate cu sirop sau ciocolata. Sunt foarte bune si calde si reci, pentru ca raman pufoase, pentru mai multa vreme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#un dulce de weekend, #prajituri celebre, #retete de dulciuri, #gogosi , #alimente