Un dulce de weekend: prajitura de Sfanta Maria

Duminica, 14 August 2011, ora 17:10
6578 citiri
Un dulce de weekend: prajitura de Sfanta Maria
Foto: Good Food

Nu poate sa treaca acest weekend fara o prajitura special facuta pentru Sfanta Maria. O prajitura delicata, fina si usor de facut, dar teribil de gustoasa si rafinata.

Ca sa faci prajitura de Sfanta Maria ai nevoie de 125 de grame de unt, si putin in plus pentru uns o forma rotunda, clasica pentru tort, 100 de grame de seminte de susan, trei oua mari, un baton de vanilie sau esenta de vanilie, 250 de grame de zahar, 100 de grame de faina, trei linguri cu varf de cacao foarte inchisa la culoare (cu un cotinut mare de grasimi), 50 de grame de ciocolata neagra.

Prepararea este foarte simpla. Incepe prin a pregati o forma rotunda care merge la cuptor, eventual din cele cu pereti detasabili.

Intr-un vas, bate foarte bine ouale cu zaharul, pana ce acestea isi dubleaza volumul. Adauga esenta de vanilie. Amesteca bine (eventual cerne), faina si pudra de cacao. Combina in compozitia de oua, faina si cacao, amestecand incet.

Intr-un vas mic, pus in apa fierbinte, topeste untul impreuna cu ciocolata, pana ce rezulta un amestec lichid. Cand este usor racorit, adauga-l in amestecul de baza (in cel de zahar, oua, cacao si faina) si amesteca foarte incet, pentru ca totul sa se combine uniform. Adauga si un praf de sare. Rastoarna totul in vasul pentru copt.

Pentru variatie, ai putea incerca si salam de biscuiti.

Aseaza deasupra, intr-un strat cat mai uniform, semintele de susan si da prajitura la cuptor, care a fost bine incins inainte, pentru 25-30 de minute, pana ce devine ferma la atingere.

Scoate prajitura din tava abia dupa ce s-a racorit bine si serveste-o, bine racita, cu un sos simplu de vanilie, alaturi de inghetata de vanilie sau cu frisca. Este delicioasa!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#un dulce de weekend, #doua retete prajituri, #retata prajitura Sfanta Maria , #alimente
Comentarii
Poza ORDD
ORDD
rank 5
Pai mai bine consum ingredientele ca atare decat sa fac pralitura.