Vrei sa traiesti mult? Alege zece dintre cele mai sanatoase alimente

Joi, 31 Martie 2011, ora 19:23
5061 citiri
Vrei sa traiesti mult? Alege zece dintre cele mai sanatoase alimente
Foto: Buzzle

Nu ar fi bine sa ai la indemana o lista a celor mai sanatoase alimente ca sa stii mereu ce trebuie sa alegi cand mergi la piata? Sigur ca da. Printre cele mai bune alimente pentru organismul tau se numara pestele, fructele cu coaja lemnoasa si spanacul.

Ti s-a intamplat vreodata sa stai in fata raionului cu fructe si legume si sa te gandesti care ar fi cea mai buna alegere? Probabil ca da, cei mai multi dintre noi am trecut prin asa ceva. Stiind dinainte ce trebuie sa iei vei economisi timp si uneori chiar bani, aminteste Buzzle.

Somonul este unul dintre alimentele care contin cantitati mari de omega 3 si vitamina D, necesare pentru organism, mai ales ca acizii grasi omega 3 ajuta la prevenirea inflamatiei arterelor, ceea ce ar duce la boli de inima. De asemenea, ajuta la mentinerea elasticitatii pielii. Somonul ajuta si persoanele care tin cura de slabire, deoarece omega 3 incetineste digestia si te face sa te simti plin pentru mai mult timp.

Fructele cu coaja lemnoasa ar trebui sa faca neaprat parte din dieta ta. Printre cele mai bune se numara migdalele, alunele si fisticul, care contin polifenoli ce scad colesterolul LDL, omega 3 si aminoacizii din acestea protejeaza inima si scad sansele aparitiei hipertensiunii arteriale si ale diabetului zaharat. Ai grija doar sa le consumi cu moderatie.

Broccoli este plin de vitamina A - importanta pentru vedere, vitamina K - esentiala pentru coagularea sangelui - si contine fitochimicale care ajuta in prevenirea cancerului.

Printre cele mai sanatoase alimente se numara si usturoiul, care contine alicina, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si scade riscul de a avea cancer ovarian.

Alimente sanatoase care te pot imbolnavi

Avocado nu este bun pentru cei care doresc sa slabeasca, insa este important pentru o inima sanatoasa, scad nivelul colesterolului LDL si creste colesterolul HDL. Din cauza ca avocado are multe calorii, este suficient sa pui doar o bucata in salata.

Fructele de padure contin antioxidanti, polifenoli, care ajuta la reducerea riscului de boli de inima si diabet, scade nivelul colesterolului LDL, stimuleaza memoria si ajuta la prevenirea infectiilor tractului urinar.

Fasolea este bogata in fibre, calciu si proteine. La ce este buna? Scade colesterolul si ajuta la mentinerea unui nivel normal al zaharului din sange.

Vrei sa asimilezi cat mai mult fier? Consuma spanac. Acesta este foarte bun datorita continutului de acid folic si luteina si reduce colesterolul. Acidul folic este important pentru femeile insarcinate, deoarece ajuta in prevenirea malformatiilor congentale.

Rosiile sunt cea mai buna sursa de licopen, care ajuta la prevenirea inflamatiilor arterelor si la prevenirea bolilor de inima. Atunci cand consumi rosii mananca si interiorul legumii, deoarece este foarte sanatoas.

Portocalele erau considerate cele mai bune pentru asimilarea de vitamina C, insa guava i-a luat aceasta locul in randul celor mai bogate alimente in aceasta vitamina.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alimente sanatoase, #alimente bune organism , #alimente