Cum recunosti boala Alzheimer?

Marti, 21 Iunie 2011, ora 14:20
7388 citiri
Cum recunosti boala Alzheimer?
Foto: Daily Mail

O persoana care sufera de Alzheimer poate sa nu fie constienta de acest lucru si sa puna totul pe seama imbatranirii. Cu toate acestea, cei care stau in preajma oamenilor in varsta ar trebui sa fie atenti la cateva semne pentru a putea recunoaste din timp afectiunea.

Pierderile de memorie reprezinta un prim simptom. Un batran care repeta o intrebare la cateva minute, care uita numele celor dragi sau unde a pus diferite lucruri din casa s-ar putea sa sufere de Alzheimer, arata Care2.

Este confuz in privinta cuvintelor? Parintele tau are probleme in "gasirea" cuvintelor atunci cand vorbiti? Este normal ca o persoana sa nu isi aminteasca un cuvant, insa cand acest lucru se intampla in mod curent si mai ales atunci cand confunda denumirile unor lucruri nu este un semn bun.

Extractul de scortisoara ar putea preveni Alzheimerul

Isi schimba repede starea de spirit? Recunosti cumva semne de depresie? Atunci nu mai sta pe ganduri si mergi cu el la un control medica. Chiar daca persoana respectiva nu are Alzheimer, macar stii cu ce te confrunti.

Niciodata nu a intarziat cu plata facturilor, dar acum pare sa uite de acestea? Nu reuseste sa tina pasul intr-o discutie? Are probleme in completarea unor acte? Acestea sunt alte semne ale bolii.

Mama ta a inceput sa intampine dificultati in realizarea unor sarcini pe care mereu le-a dus la bun sfarsit cu brio? Asta inseamna ca nu se mai descurca cu pregatirea mesei, nu se mai preocupa de hobby-ul preferat sau ca s-a oprit in mijlocul unui proiect si nu mai reuseste sa il duca la sfarsit, de exemplu.

Atunci cand mergeti in medii noi, persoana respectiva poate avea probleme de orientare si te intreaba cum a ajuns sau ce face acolo.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#semne Alzheimer, #boala Alzheimer, #simptome dementa , #alzheimer