Apa, cel mai puternic detoxifiant

Marti, 21 Iunie 2011, ora 08:10
15771 citiri
Apa, cel mai puternic detoxifiant

Am in fata un ghid de detoxifiere pe cat de recomandat pe atat de absurd si ilogic. Detoxifierea nu este altceva decat o curatare a organismului care se intampla zilnic, pentru ca asa am fost creati, programati inca de la inceputurile noastre pe pamant.

Poate cel mai puternic detoxifiant despre care nu se pomeneste nimic aici si care ne curata interiorul este apa, pentru ca mai apoi au aparut ceaiurile din plante, sucurile, fructele sau alte alimente, dar niciunul nu are puterea de curatare a apei.

Organismul nostru este un tot, partile componente nu sunt detasabile ca la masina si nici nu pot fi programate, pentru curatare, pe zile sau pe saptamani. Mi se pare tare aiurea sa citesc cum si cu ce poate fi curatat organismul in fiecare zi a saptamanii. E ca si cum mi s-ar recomanda sa scriu pe cana de ceai pe care tocmai am pregatit-o, sa se indrepte spre ficat, plamani sau rinichi.

Detoxifierea, curatarea organismului de toxinele care se depun pe toate organele, din diferite motive, este un proces de durata, tine de fapt, toata viata, si presupune multa rabdare, dar mai ales disciplina, vointa si informatii pentru a sti ce sa faci, cum sa procedezi, la ce sa renunti si ce trebuie sa adopti, daca-ti convine sau nu.

Acest proces care nu se termina niciodata poate fi incetinit sau intensificat, pentru ca zilnic acumulam alte si alte toxine, cele mai multe fara voia noastra, din aer, alimente, lichide, mediul in care traim ori lucram.

Apa da si intretine viata, nimic si nimeni nu traieste fara apa si tot apa este cea care curata organismul, asa cum spala un vas sau o rufa. Nu intamplator auzim poate si de cateva ori pe zi recomandarea de a bea cel putin doi litri de apa pe zi. Unele persoane au nevoie de mai multa apa, altele nu pot bea doi litri dar nu e de neglijat bautul apei, singura care potoleste setea si ajuta la eliminarea toxinelor.

Apa este cea mai importanta sursa de energie a organismului. Dupa un efort mai indelungat, mai ales intr-o zi fierbinte, nimeni nu cere si nu vrea mancare, se vrea insa, cu ardoare, un pahar de apa. Invatati sa va cititi organismul ca sa intelegeti cat de repede si de eficient lucreaza apa.

Fie ca este plata, de izvor sau minerala, rece de la frigider sau la temperatura camerei, apa se raspandeste foarte iute in corp, omul prinde puteri noi, este vesel, optimist, dispus sa-si reia ori sa-si continue activitatea, oricat de grea.

Nu trebuie sa asteptam sa ne fie sete ca sa bem apa. Setea este deja un semnal de alarma ca deseurile din organism trebuie eliminate, dar pentru asta e nevoie de apa.

Inainte de a pierde timp si de a va chinui organismul cu fel de fel de bauturi ciudate si in combinatii si mai ciudate care promit detoxifieri-minune, indreptati-va privirea si mana spre bidonul de apa. Apa nu are grasimi, nu are gust, nici miros si nu am auzit pe nimeni niciodata plangandu-se ca apa i-a facut rau. Apa este cel mai puternic detoxifiant.

Sa avem sanatate!

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#apa detoxifiere organism, #apa plata, #apa de izvor , #apa