Atentie mare, doamnelor: buteliile de plastic fac riduri

Miercuri, 07 August 2013, ora 20:42
3622 citiri
Atentie mare, doamnelor: buteliile de plastic fac riduri
Foto: Infoniac

Pana de curand, nimeni nu s-ar fi gandit ca buteliile din plastic - numite de unii impropriu si sticle de plastic - pot fi surse ale nedoritelor riduri, care se formeaza atat de usor si de care scapi atat de greu sau niciodata.

Doctorul Michell Chasin, din Washington, specialist in probleme de estetica a corpului uman, a descoperit recent ca bautul apei sau racoritoarelor direct din gura buteliei dauneaza calitatii pielii din jurul buzelor si chiar din alte regiuni ale fetei. Pe scurt, produce riduri, relateaza Infoniac.

Fenomenul n-a fost observat mai demult, intrucat pe de o parte buteliile din sticla folosite atunci erau incomode, consumatorii preferand sa utilizeze paharul, iar pe de alta parte gura buteliei din sticla este mai putin igienica, nefiind protejata de dopul insurubat, specific celei din plastic, ceea ce descurajaza tentatia de a o duce la gura.

De altfel, bautul direct din butelie a fost incurajat chiar de poducatori, interesati sa ofere un produs usor de utilizat. Bautul lichidului rece direct din butelie s-a dovedit tentant din primul moment prin utilizarea rapida a apei sau licorii.

Pentru a ajunge la concluziile sale, doctorul Michell Chasin a testat sute de femei, paciente venite sa obtina eliminarea ridurilor prin operatie estetica. Sondajele au aratat ca aproape toate erau invederate consumatoare de racoritoare baute direct din butelie si aveau acelasi tip specific de riduri.

Solutia recomandata pentru a intarzia imbatranirea nu numai in ce priveste pielea, ci si in ce priveste configuratia unei parti a fetei este numai folosirea paharului, procedeu clasic si sigur.

Publicul ar trebui sa aiba la indemana un pahar de unica folosinta sau sa-l solicite celui care vinde bautura. Amandoua sunt insa problematice.

Un procedeu mai simplu recomanda ca acesta sa sa fie conceput ca un corp comun cu capacul sticlei, devenind disponibil odata cu desurubarea acestuia.

La prima vedere, problema ridicata poate parea indoielnica, dar trebuie sa tinem seama ca dr. Michell Chasin este un specialist care lucreaza de 30 de ani in chirurgia plastica a pielii, diplomat al Universitatii din Rochester, membru al Colegiului medicilor si chirurgilor din Summit, New Jersey. Numele lui se bucura de un anumit prestigiu in domeniu.

Incepand din anul 1990, s-a specializat in tratamentul pielii cu laser, cunoscut atat pentru succesele sale in indepartarea ridurilor, cat si pentru stabilirea unor metode profilactice eficiente, menite sa intarzie formarea acestora.

Cunoscand recomandarea unui asemenea expert, doamnele ar putea avea un moment de ezitare atunci cand duc direct la buze gura sticlei de plastic, cu ravnita bautura racoritoare.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#riduri baut sticla, #riduri femei cauze, #riduri apa imbuteliata , #apa