Cum iti hidratezi organismul fara apa?

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 15:50
4796 citiri
Cum iti hidratezi organismul fara apa?

Putini dintre noi stiu ca organismul nostru isi poate lua hidratarea de care are nevoie si altfel decat band apa (si excluzand bauturile dulci, destinate celor care fac efort fizic).

Menshealth.com a intocmit o lista cu noua alimente care pot inlocui apa, mai ales dupa ce ai facut miscare.

1. Laptele degresat

Laptele degresat sau cu un nivel redus de grasime are un continut ridicat de sodiu, mai mare decat al bauturilor pentru sportivi. In plus, cacaoa cu lapte ajuta la refacerea organismului dupa efort.

2. Sucurile naturale din legume si fructe

Pentru cei care fac efort fizic de nivel mediu, si nu numai, sucurile naturale din legume si fructe sunt ideale ca hidratare (se gasesc si in comert).

3. Supa de pui

O ceasca de supa are aproximativ 840 de miligrame de sodiu si 14 grame de carbohidrati.

4. Pepenele

Pepenele contine apa in proportie de 92% si, printre altele, si potasiu. Daca nu iti place acest fruct, mananca o portocala sau un grepfrut.

5. Salata

Laptucile sunt hidratante in proportie de 90% si, de aceea, pot fi o alternativa buna la apa.

6. Orezul

Desi bucataria chinezeasca nu este foarte sanatoasa, cateva portii de orez, consumate din cand in cand, te ajuta sa te hidratezi deoarece acesta contine multa apa luata prin fierbere.

7. Bauturile carbogazoase

Desi nu sunt indicate unanim de catre specialisti, acestea sunt hidratante, mai ales dupa efort fizic. Ai grija insa sa mananci si ceva sarat, cativa covrigei spre exemplu, pentru a ajuta organismul sa retina apa.

8. Inghetata

Dupa ce mergi la sala iti poti reface fortele si cu o inghetata. Preferabil este sa alegi una light, care are putine calorii.

9. Berea

Desi multi specialisti sunt de parere ca berea deshidrateaza, exista studii care au aratat ca aceasta ajuta la hidratarea organismului, mai ales daca este combinata cu o limonada (jumate-jumate).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#hidratare fara apa, #sfaturi hidratare organism , #apa