Cum ne hidratam in zilele prea calde

Luni, 11 Iunie 2012, ora 08:04
3970 citiri
Cum ne hidratam in zilele prea calde

Meteorologii ne informeaza ca in zilele pe care urmeaza sa le traversam temperaturile vor fi foarte ridicate.

E bine sa ne informam si sa stim dinainte cum sa trecem mai usor peste zilele caniculare, cand setea este mare si apa parca niciodata suficienta.

Pentru sete se bea apa, plata sau de izvor. In zilele fierbinti se recomanda apa minerala pentru a reface stocul de minerale care se pierde prin transpiratie. Un pahar de apa la momentul potrivit reface fortele imediat, invioreaza si fortifica organismul. Aveti grija, insa, sa nu beti apa minerala tot timpul deoarece baloneaza si constipa. Nu beti apa rece, de la frigider. Tineti bidonul pe birou, in camera in care lucrati.

Un ceai de menta, cald, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine si aromat cu cateva picaturi de zeama de lamaie racoreste si face mai suportabila canicula de peste zi. E recomandat ca pe timp de canicula sa se bea cel mult doua cafele pe zi si, daca se poate, mai slabe ca de obicei.

Bauturile alcoolice ar trebui evitate deoarece deshidrateaza corpul si mai tare atunci cand este cald. Cand mercurul termometrelor o ia razna, veti vedea ca toata lumea consuma bauturi racoritoare cu cofeina, desi asta nu-i o solutie. Aceste bauturi contin foarte mult zahar si, alaturi de cofeina, deshidrateaza organismul.

E drept ca, pe moment, bauturile racoritoare ce contin cofeina invioreaza, dar nu tin de sete. Din contra, setea revine si mai puternic si nu poate fi astamparata decat cu apa, pentru ca numai apa asigura o buna hidratare si functionare a organismului.

Setea poate fi astamparata si cu fructe ori suc de fructe de sezon - cum ar fi caisele, zarzarele, piersicile, citricele. Stoarceti o portocala, un grepfrut si o jumatate de lamaie. Puneti si o lingurita de miere de albine, amestecati bine si sorbiti amestecul rar, in timp, pe parcursul a 15 - 20 de minute.

Aceasta bautura, suta la suta naturala, taie setea, energizeaza organismul prin cantitatea de minerale si vitamine continuta si face si caldura mai suportabila.

O alta bautura energizanta naturala se poate obtine storcand zeama unei lamai intr-un litru de apa. Limonada, pe care si-o preparau acasa si bunicii nostri, poate fi bauta ca atare, dar si indulcita cu foarte putina miere de albine.

Tot apa, de asta data de la chiuveta, racoreste instantaneu si reface fortele. Mainile, odata unite, vor fi asezate sub jetul puternic de apa rece, intregul organism inviorandu-se. Apa trebuie lasata sa curga macar 30 de secunde pe locul unde se aude pulsul batand. Va veti simti excelent.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#ceaiuri energizante, #bauturi racoritoare vara, #limonada preparare, #hidratare vara, #apa minerala organism , #apa
Comentarii
Poza mareanvan
mareanvan
rank 1
cum ne hidratam>>>