Cum te ajuta apa in cura de slabire

Joi, 16 August 2012, ora 18:43
14689 citiri
Cum te ajuta apa in cura de slabire
Foto: Zone Regime

Apa este fundamentala pentru viata. Fara apa, organismul nu poate functiona la capacitate normala. In plus, este esentiala in cursul dietelor. Afla cum te ajuta apa in cura de slabire.

Corpul uman contine in medie 70%. In fiecare zi pierdem prin transpiratie, urina, scaun si alte procese fiziologice apa, iar pentru a nu ne deshidrata aceasta apa trebuie compensata prin aportul de lichide. Cantitatea medie este de circa 1,5 litri pe zi. Dar asta nu este tot. Apa este esentiala in toate procesele metabolice si contribuie la eliminarea resturilor din organism, inclusiv in cursul dietelor care urmaresc scaderea in greutate. Iata care sunt rolurile apei in dieta, asa cum scrie Zone Regime.

In cursul dietelor, prima recomandare este cresterea consumului de apa. De ce? Pentru ca apa creste senzatia de satietate, fara adaos de calorii. In timpul dietelor care implica un nivel ridicat de proteine, apa este esentiala pentru eliminarea deseurilor metabolice asociate cu pierderea in greutate.

Apa imbunatateste tranzitul intestinal, ceea ce duce la eliminarea toxinelor si a excesului de grasimi, mai ales in cazul celor care adopta o dieta bogata in fibre.

Este esential de spus ca, in cazul unei diete bogate in fibre, excelenta pentru scaderea in greutate si pentru mentinerea sub control a colesterolului, apa este fundamentala. In cazul unui aport crescut de fibre, fara un consum pe masura de apa, efectele devin negative. Poate sa apara constipatia si stagnarea procesului de scadere in greutate.

In dieta bogata in fibre, apa este aceea care determina reactia fibrelor si care ofera senzatie de satietate si stimularea tranzitului intestinal, in combinatie cu fibrele.

Apa poate sa mentina sub control apetitul, un pahar cu apa oferind sentimentul de satietate imediat. Deci, daca ai tendinta de a manca prea mult, incearca sa bei mai multa apa in portii mici si dese.

Un alt avantaj pe care il are apa in cursul dietelor este acela ca sustine nivelul de minerale, mai ales magneziu si calciu, al caror aport scade in timpul curei.

Ce apa trebuie sa bei daca tii regim? Cea mai buna este apa minerala plata, pentru mineralele pe care le contine. Este foarte buna si apa de izvor si ea bogata in minerale. Nu trebuie omisa nici apa de la robinet care poate sa fie o baza perfecta pentru apa cu lamaie sau ceai.

Apa se gaseste si in sucurile naturale. Dar daca este vorba despre o dieta pentru slabit cele mai bune sunt sucurile de papaya si limonada fara zahar.

Cateva sfaturi utile pentru o buna si corecta hidratare:

- renunta la sucurile dulci, acestea continand multe calorii

- bea apa inainte, in timpul si dupa masa

- poti bea un pahar mare cu apa cu 30 de minute inainte de masa, inghitituri mici si rare in timpul mesei si un alt pahar mare dupa masa

- este de preferat sa bei apa in catitati mici si des, decat sa bei multa dintr-o data.

- evita apa prea rece, pentru ca poate provoca tulburari intestinale.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#cura de slabire apa, #apa potabila regim slabit, #apa dieta , #apa
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Articol hidrologic!