De ce sa bem apa dimineata, la trezire

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 23:45
24982 citiri
De ce sa bem apa dimineata, la trezire
Foto: Defimedia

Apa este indispensabila vietii, iar beneficiile ei asupra sanatatii sunt inegalabile. Ca sa functioneze normal, toate organele au nevoie de apa. Este si motivul pentru care trebuie sa profitam de acest element oferit de natura.

Ceea ce este mai interesant, consumul zilnic de apa, intre unu si patru pahare, cand ne trezim din somn, ne face sa ne simtim in forma si sa prevenim tot felul de boli produse prin deshidratare.

Mitra Sohun, doctor generalist, citat de Defimedia, explica faptul ca a bea dimineata unul sau doua pahare de apa este ideal pentru eliminarea toxinelelor si a oricarei substante de care corpul nu are nevoie. Apa ajuta astfel la prevenirea unor boli si la activarea metabolismului pentru tot restul zilei.

Pe timpul noptii, organismul se reface, iar celulele se reinnoiesc. Iata motivul pentru care trebuie sa beti apa dimineata, ajutand organismul sa se elibereze de toxine prin urina. De asemenea, apa are rolul de a reduce efectele nedorite ale anumitor substante ca alcoolul, tabacismul, poluarea sau a alimentelor cu valori nutritive scazute.

Bauta dimineata, apa protejeaza si hidrateza organele vitale, asigura buna functionare a sistemului limfatic, imunitar, a tranzitului intestinal, detinand controlul asupra nivelului de cortizol, asigurand mentinerea sanatatii in general.

Pentru cei care nu consuma apa, spunand ca nu simt nevoia, se pot invoca astfel de motive ca sa fie convinsi.

Apa este buna si pentru hidratarea pieleii. Consumul a doua pahare de apa ajuta la mentinerea elasticitatii pilelii si intarzie aparitia primelor riduri. Daca vorbim si de pierderea in greutate, doua-trei pahare de apa elimina toxinele. Si, cum s-a spus, contribuind la activarea metabolismului, ajuta la arderea caloriilor.

In ceea ce priveste constipatia, apa o poate preveni, deoarece stimuleaza miscarile de la nivelul colonului. Suferinzilor de gastrita li se recomanda sa bea cel putin trei pahare cu apa, fiindca nivelul de aciditate va fi scazut.

Ideal este sa bem de la 1,5 la 2 litri pe zi, incet si moderat dimineata. Organismul nu va simti aceleasi beneficii daca apa este consumata in cantitati mari si prea repede. Dimpotriva, ar putea cauza cateva neplaceri.

Daca doriti sa beti 2 litri sau 8 pahare, impartiti cantitatea pe parcursul mai multor ore. Puteti incepe printr-un pahar cu apa dimineata la trezire, apoi un altul dupa micul dejun si in sfarsit altele la intervale diferite pe parcursul zilei, de preferat inainte de mese.

Daca sunteti obisnuiti sa beti apa cu regularitate, incepeti prin cantitati mici, apoi cresteti progresiv. Puteti adauga din cand in cand un suc de lamaie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#consum apa dimineata, #pahar apa dimineata, #beneficii consum apa , #apa