De ce trebuie sa bem doi litri de apa pe zi

Vineri, 01 Ianuarie 2010, ora 08:12
19620 citiri
De ce trebuie sa bem doi litri de apa pe zi
Foto: mexicovacationtravels.com

Medicii recomanda fiecarui om sa consume cel putin doi litri de apa pe zi. Stii care sunt principalele beneficii ale consumului zilnic de apa?

Fiecare celula a corpului uman are nevoie de apa pentru a functiona corespunzator. Mai mult, corpul uman este alcatuit, in proportie de 65%, din apa, iar fiecare organ are nevoie de o anumita cantitate pentru a fi complet hidratat, informeaza the-perfectshape.com.

Pe langa consumul de apa, nutritionistii recomanda in alimentatia zilnica fructe si legume pentru o hidratare corespunzatoare. Pepenele, grefele sau piersicile sunt cele mai bune exemple de fructe care contin o cantitate mare de apa.

Cei doi litri de apa pe zi sunt un mic secret al tineretii. Aspectul pielii va fi unul sanatos, hidratat, iar procesul de imbatranire va fi incetinit. Migrenele pe care le ai zilnic pot fi evitate printr-o hidratare corespunzatoare. Astfel, dupa o noapte lunga de petrecere, apa este principalul remediu impotriva durerilor de cap care pot deveni foarte suparatoare.

Durerile de spate pot fi cauzate de un deficit de fluid din organism. Astfel, miscarea si consumul de apa sunt cele mai bune remedii pentru indepartarea acestor dureri.

Infectiile din organism sunt tratate rapid printr-o hidratare corespunzatoare. Toxinele se elimina, iar organismul va fi mai rezistent in fata infectiilor periculoase.

Consumul de apa are o importanta influenta asupra valorii tensiunii arteriale. Pentru ca sangele inseamna 85% apa, el are nevoie, pentru fluidizare, de o hidratare corespunzatoare.

Apa consumata zilnic mai joaca si rolul de lubrifiant pentru structura osoasa. In lipsa necesarului zilnic de apa, apar umflaturi si dureri suparatoare. Respiratia urat mirositoare este un semn clar al lipsei hidratarii.

Salivatia ajuta la igienizarea cavitatii bucale si eliminarea bacteriilor de la nivelul gurii si ea este stimulata de consumul de apa. Balonarile si crampele stomacale pot fi o simpla amintire daca vom uita numarul paharelor de apa consumate zilnic.

Afectiunile respiratorii pot fi si ele evitate printr-o hidratare corespunzatoare, deci ai cel putin zece motive sa te obisnuiesti sa consumi cel putin doi litri de apa pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#apa sanatate, #apa zilnic migrene, #doi litri apa , #apa