Imagini spectaculoase cu bebelusi care inoata (Galerie foto)

Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 16:12
17657 citiri
Imagini spectaculoase cu bebelusi care inoata (Galerie foto)
Foto: Big Picture

Nasterea sub apa nu mai este un secret si multe mame, chiar si din tara noastra, au incercat acest experiment. El prezinta avantaje atat pentru mama, cat si pentru copil, chiar daca intre specialisti mai exista controverse cu privire la acest procedeu.

Principalul inconvenient s-ar parea ca este teama mamei de a se expune incercarii, dar nu tebuie sa neglijam nici faptul ca procedeul priveste numai nasterile normale. In cazul celor cu probleme, medicul poate hotari altfel.

Si totusi, insasi mama beneficiaza de o nastere mai usoara. Ea este mai putin expusa durerii, organismul ei se simte mai decontractat in apa decat in aer, iar mediul acvatic ii confera o stare relaxanta si confortabila.

O singura conditie se impune: ca nasterea sa aiba loc sub stricta supraveghere a medicului, nefiind recomandate asemenea incercari asistate de moase.

Beneficiile pentru copil sunt numeroase si unele se resimt multa vreme, poate chiar pe toata durata vietii celui nascut:

- Parasind mediul intrauterin, bebelusul nu simte impactul brutal cu atmosfera. De altfel, oricum un nou nascut nu va incepe sa respire decat atunci cand va simti aerul.

Contactul cu acesta ii produce acea senzatie neplacuta, care il determina sa strige. Schimbarea totala a ambiantei constituie un soc puternic pentru noul nascut.

Altceva este atunci cand bebelusul se obisnueste din primele clipe ale vietii lui cu apa. Schimbarea de mediu este incomparabil mai putin dramatica, mai ales daca temperatura apei a fost reglata corect, sa corespunda celei cu care s-a obisnuit in trupul mamei.

- Dar cel mai interesant este faptul ca, fara sa cunoasca regulile inotului, el va sti curand sa inoate. De altfel, de la inceput se misca mult mai in voie sub apa, decat in atmosfera, care in primele minute, constituie pentru el un mediu aproape ostil.

Mai tarziu, mediul acvatic ii va fi foarte familiar, nu-i va fi teama de apa, se va deprinde sa inoate subacvatic cu ochii deschisi si va sti sa-si tina respiratia pana iese la suprafata.

La putin timp dupa asemenea nastere, bebelusii se obisnuiesc cu apa si vor invata mai rapid sa inoate decat sa umble. Imaginile fotografice sugereaza ca se simt fericiti in mediul lichid - noteaza Big Picture, reproducand cateva superbe imagini, cu asemenea bebelusi.

Daca s-a invatat cu apa, copilul stie sa n-o inspire pe nas

Miscarile sunt dezordonate, nu stie sa inoate, dar inoata.

O adevarata inotatoare.

Si un inotator.

Gata. Acum, va iesi la suprafata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#nastere sub apa, #dureri nastere, #atenuare dureri nastere, #poze bebelusi apa , #apa