Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Raport european: Apa imbuteliata in bidoane cu BPA nu prezinta niciun risc pentru sanatate

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 11:05
6497 citiri
Raport european: Apa imbuteliata in bidoane cu BPA nu prezinta niciun risc pentru sanatate

Utilizarea ambalajelor care contin Bisphenol A (BPA) nu este deloc riscanta pentru sanatatea consumatorilor, conform ultimului studiu al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara.

Raportul stiintific al European Food Safety Authority (EFSA) concluzioneaza ca "utilizarea Bisphenol A (BPA) nu prezinta niciun risc pentru sanatatea consumatorilor ai oricarui grup de varsta (inclusiv copii nenascuti, copii si adolescenti) la nivelurile de expunere actuale", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Romane a Dozatoarelor pentru Apa (ARDA).

Consumatorul roman se afla astfel in sigurata atat prin achizitionarea apelor imbuteliate in recipiente din policarbonat cat si in cele din tritan, informeaza ARDA.

Organizatia non-guvernamentala urmareste implementarea unor standarde superioare calitative din punct de vedere al apei oferite consumatorului roman prin siguranta alimentara, calitate si igiena apelor de izvor plate imbuteliate in recipiente de 11 si 19 litri.

Asociatia informeaza ca, in 2016, se va axa pe doua obiective centrale: consumatorul roman si aplicarea standardelor de siguranta si igiena alimentara de catre jucatorii industriei.

Printre obiectivele ARDA de anul acesta se numara si:

  • Promovarea intereselor generale si comune ale intregului "sector îmbuteliere-distribuție-consum de apă în sistemul Watercooler (dozator de apa) ";

  • Preluarea rolului de sursa de informatii privind industria distribuției de apă în sistemul watercooler (dozator de apa) ("sectorul Watercooler") ;

  • Definirea, promovarea sti menttinerea celor mai înalte standarde de calitate sti igienă în industrie prin elaborarea de instrumente specifice, care să includă un cod nattional de bună practică, care să aibă la bază prevederile Europene ale Codului de bună de etică al Asociației Europene de WaterCoolere, Watercooler Europe;

  • Promovarea obiectivelor organizatiei intre toti jucatorii din piata romaneasca de profil si atragerea de noi membri in ARDA in cursul anului 2016 in incercarea de a atinge o deplina reprezentativitate a sectorului.

"In consideratia faptului ca o industrie de profil unita si implicata in proiecte de larg interes va determina o crestere a pietei pentru toti jucatorii implicati, suntem de parere ca anul 2016 poate fi un an hotarator in dezvoltarea sectorului water-cooler romanesc, dar si a statutului consumatorului roman, ce in mod real reprezinta cel mai important jucator al pietei si economiei", sustin repezentantii ARDA.

"Nu este suficient sa asiguri crearea unui produs de calitate sau accesibil ca pret, este esential sa-ti asculti consumatorul, sa te ghidezi si sa te mulezi dupa necesitatile acestuia; constientizarea prezentei active a consumatorului drept jucator activ in piata inseamna respect pentru brand, business si individ. Acesta este obiectivul ARDA in Romania", se mai arata in comunicatul de presa.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#apa imbuteliata, #apa dozator, #ARDA Watercooler , #apa