Ziare.com

Sisteme filtrare apa - Filtre pentru apa potabila

Advertorial
Vineri, 30 Iunie 2017, ora 16:29

   

Sisteme filtrare apa - Filtre pentru apa potabila
Care este importanta calitatii apei potabile? Organismul uman este compus in proportie de 72% din apa, motiv pentru care necesitatea consumului unei ape ultrapure, fara substante nocive organismului capata o importanta deosebita din perspectiva societatii noastre.

Inainte de a se furniza publicului, apa de la robinet este filtrata cu ajutorul unor statii de filtrare apa utilizand un procedeu de clorinare, motiv pentru care consumul acesteia pe termen lung poate cauza efecte negative. Care este insa solutia potrivita pentru a obtine apa curata, fara costuri excesive?

Interesul oamenilor pentru apa filtrata se regaseste inca din secolele III

Potrivit documentelor Egiptene interesul oamenilor pentru apa curata se regaseste inca din secolele III si IV, unde conform scrierii "Sushruta Samhita" acestia au inventat diverse metode de filtrare a apei, prin fierbere sau incalzire la razele soarelui ori chiar utilizand diferite inventii cu rolul de filtrare prin nisip sau pietris grosier.

In Grecia Antica, Hipocrate si-a condus propriile experimente de purificare a apei, utilizand metoda denumita si "gluga lui Hipocrate", constand intr-o panza prin care se trecea apa, cu scopul de filtrare a acesteia.

Primul document care vorbeste despre filtrele de apa cu nisip, dateaza inca din 1804, cand proprietarul unei vopsitorii din Scotia, John Gibb a condus un experiment, prin instalarea unui filtru de apa cu scopul de a proteja populatia de excesul de substante nocive, mai tarziu urmand ca aceasta metoda sa fie studiata de catre specialistii din domeniu.

In zilele noastre, filtrarea apei potabile numai este o problema datorita sistemelor performante de purificare, cu costuri minime de achizitie.

De ce alegerea unui filtru de apa in detrimentul apei imbuteliate este cea mai buna solutie?
In urma studiilor efectuate asupra apei imbuteliate s-a descoperit faptul ca structura chimica a apei se modifica din cauza compusilor eliminati de catre recipientul de plastic la contactul cu razele soarelui ori in urma trecerii de la o temperatura la alta. De asemenea, costul pentru achizitia apei imbuteliate este de 3 ori mai mare decat instalarea unui filtru de apa.

Fierberea apei pentru filtrarea acesteia este doar un MIT

Fierberea apei la 100 grade C presupune eliminarea unui procent scazut de microorganisme, restul ramanand in compozitia apei impreuna cu metalele grele, calcarul si alte substante nocive.

Care sunt cele mai eficiente filtre de apa?

Aquatech International este specializata pe importul, distributia si instalarea de echipamente profesionale avand calitate garantata pentru purificarea apei, dedurizare, filtrare, sterilizare, osmoza inversa industriala sau casnica. Gama de filtrarea apei cuprinde:


Prin sistemele de osmoza inversa se filtreaza pana la 98% din impuritatile organice si anorganice, cu grosimi de pana la 0,0001 microni. Acest lucru se obtine cu ajutorul membranei osmotice si mai multor prefiltre care au rolul de a elimina substantele chimice din apa intrata in sistemul de filtrare. Finalul procesului presupune imbunatatirea gustului si proprietatilor naturale;

  • Filtre cu sita de inox: solutia ideala pentru a elimina contaminate solizi precum nisipul, rugina, microrganisme si sedimente;

  • Denitrificatoare: sunt statii automate care realizeaza purificarea apei prin trecerea acesteia printr-un mediu filtrant, asezat peste un strat de nisip cuartos. Acestea au rolul de a schimba nitratii cu cloruri, crescand proportional concentratia acestora, fara a afecta sanatatea.

Doresti mai multe detalii privind alegerea filtrului de apa potrivit aplicatiei tale? Asigura-ti tratarea apei in parametri maximi, contacteaza-ne pentru informatii tehnice si detalii suplimentare in vederea alegerii filtrului pentru apa potrivit necesitatilor tale.

Suna la 021.411.2000 / 0737.066.660 in cadrul programului de lucru L-V 9-18, scrie-ne la sales@aquatech.ro sau office@aquatech.ro pentru detalii sau oferta de pret.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 954 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor