Strategii pentru a bea mai multa apa

Joi, 17 Mai 2012, ora 07:49
11522 citiri
Strategii pentru a bea mai multa apa

Toata lumea stie ca este bine sa consumi cat mai multa apa cu putinta, dar cateodata chiar nu ai pofta de acest lichid sau chiar nu iti este sete.

Totusi, daca te hidratezi, pielea ta va fi mai frumoasa, vei slabi, in cazul in care intentionezi acest lucru, si organismul va functiona mai bine per total.

Din fericire, nu trebuie sa bei doar apa simpla, punandu-se la socoteala si toate celelalte lichide sanatoase pe care le consumi de-a lungul zilei. Iata cum te poti hidrata mai bine, conform Huffington Post:

Bea de cum te trezesti: pune un pahar cu apa pe noptiera, astfel incat primul lucru pe care sa-l faci cand te trezesti dimineata sa fie a-l goli, sugereaza dr. nutritionist Keri Gans. Incearca sa consumi apa inainte de cafeaua sau ceaiul de dimineata.

Bea apa la birou: tine o sticla cu apa sau un pahar pe birou, din care sa bei cate o gura din cand in cand. Astfel iti vei crea un reflex si nu va mai trebui sa astepti sa ti se faca sete. Daca vezi ca neglijezi sticla, pune un post-it pe ea, astfel incat sa iti aminteasca ce important este sa nu uiti de apa.

Ia apa cu tine pe unde mergi: daca nu ai o slujba de birou sau pur si simplu calatoresti undeva, sub nicio forma nu trebuie sa uiti sa iei o sticla de apa cu tine.

Bea apa inainte sa mananci: atunci cand te asezi la masa, bea cel putin un pahar inainte sa incepi sa mananci. Nu numai ca acest lucru te va hidrata, dar te va ajuta si sa mananci mai putin, lucru foarte bun pentru persoanele care vor sa slabeasca.

Dilueaza-ti sucul: daca esti genul de persoana care chiar nu suporta gustul apei si bea doar suc, alege unul total natural si dilueaza-l cu foarte multa apa. Ai grija ca acesta sa nu contina deloc zahar. Doar stoarce o portocala sau alt fruct si pune apa apoi.

Uita de sucurile carbogazoase: renunta la orice asemenea bautura, caci reprezinta o bomba cu ceas pentru organismul tau. Daca vrei sa simti ceva acidulat, bea apa minerala cu lamaie.

Da aroma apei: daca la fel, gustul apei este prea fad pentru tine, da-i aroma cu zeama de lamaie, fie cu menta, pepene galben sau alte fructe care iti plac.

Tine evidenta cantitatii de apa baute: este bine sa iti notezi pe ceva cata apa bei zilnic, asta in cazul in care nu tii minte. Asta te va ajuta sa nu scazi sub cantitatea minima recomandata.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#apa hidratare, #strategii consum apa, #baut apa multa sfaturi, #apa slabire, #apa inainte masa , #apa