Ziua Mondiala a Apei, in imagini graitoare din toata lumea (Galerie foto)

Joi, 22 Martie 2012, ora 10:31
15054 citiri
Ziua Mondiala a Apei, in imagini graitoare din toata lumea (Galerie foto)
Foto: BigPicture

In fiecare an, la 22 martie se celebreaza Ziua Mondiala a Apei, un moment anume stabilit ca sa ne amintim de importanta uneia din cele mai valoroase surse de viata ale planetei noastre. Viata insasi a aparut in apa.

Sarbatorirea acestei zile a fost propusa cu 20 de ani in urma, in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare. Ideea a pornit de la faptul ca nu putini locuitori ai planetei resimt lipsa apei, iar unii isi pierd sanatatea si chiar viata in absenta acestui element vital.

Uneori, cand vorbim despre apa, ni se pare ceva banal, daca nu chiar derizoriu, pentru ca o avem la indemana oricand.

Acolo unde nu este apa domneste saracia, seceta, foamea, boala si moartea. Cu gandul la toate acestea, portalul BigPicture prezinta o seama de ilustratii semnificative pentru aceasta zi si nu numai.

Sistem manual de irigare in India. In ciuda secetei, campul semanat cu orez este inverzit si va da rod, datorita irigatiei.

In New Delhi, un baiat si-a umplut canistrele de la rezervorul public, iar la final face un mic dus la robinet.

La Ahmedabad, preoti indieni efectueaza ritualul "Parjanya Yagya", menit sa aduca ploaia. Avem si noi un ritual, al nostru: "paparudele".

Tot in India, la Siliguri, lucratoarea de pe plantatia de ceai bea apa din ibric. Localnicii nu foloseasc cesti sau pahare.

La marginea Islamabadului, Pakistan, cetatenii se racoresc, turnandu-si in cap apa din rau. In imagine este Jabbar Abduldzhalil, de 46 ani, care stie ca apa nu numai racoreste, dar si purifica.

Un refugiat din zonele rurale ale Pakistanului, retras in urma unui conflict intre insurgenti si politie, si-a facut put propriu, improvizat, in mahalalele Islamabadului.

Pe acest pamant arid din Sukkur, Pakistan, candva era un lac. Indicatorul, ramas in picioare, arata pana unde ajungea nivelul apelor.

In zona Qingdao, China, algele au invadat lacul, dar nu sunt otravitoare. Copiii inoata cu placere, iar turistii vin bucurosi cu camera, ca sa admire spectacolul.

Ca urmare a secetei din provincia Yunnan, China, 3,19 de milioane de oameni au ramas fara apa potabila. Satenii o aduc de la distante mari, cu cobilita. In urma cu un veac erau cobilite si prin Bucuresti.

Deseurile menajere din mahalaua Korogocho, Nairobi, sunt auncate fara scrupule in raul local. Se crede ca, in fiecare an, mor circa 1,5 milioane de copii din cauza bolilor asociate cu insalubritatea apei.

Incredibil: langa Belgrad, Serbia, o nava a ramas pe uscat, cand nivelul Dunarii a scazut spectaculos.

Rezervor cu apa modern, amenajat pe insula Tenerife din Canare.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#Ziua Mondiala a Apei, #lipsa apa, #resurse apa planeta, #poze apa , #apa