Sistemul medical, in alerta: O femeie este infectata cu o bacterie pe care nu o ucide niciun antibiotic (Video)

Vineri, 27 Mai 2016, ora 11:49
18460 citiri
Sistemul medical, in alerta: O femeie este infectata cu o bacterie pe care nu o ucide niciun antibiotic (Video)
Foto: Arhiva/Pixabay

O femeie din SUA este infectata cu o bacterie care s-a dovedit a fi rezistenta la toate antibioticele existente. Situatia e una cat se poate de grava, iar expertii internationali avertizeaza ca suntem in pragul unei crize mondiale. Infectii comune, altfel tratabile, pot ajunge sa ucida.

Pacienta are 49 de ani, e din Pennsylvania si in ultimele luni nu a calatorit in afara tarii. In urina acesteia s-a gasit un tip de E.coli rar. Niciunul dintre tratamentele incercate nu a dat pana acum roade, arata The Telegraph, care citeaza AFP.

Ultima speranta era antibioticul Colistin, eficient pana acum in cazuri asemanatoare. Colistin este folosit la tratarea infectiilor cauzate de E. coli sau Salmonella, dar nu numai, inca din 1959. In acest caz, insa, nu a functionat, a declarat Thomas Frieden, seful Centres for Disease Control and Prevention, din SUA.

"Dulapul de medicamente e gol in cazul unora dintre pacienti. Este capat de drum in ceea ce priveste antibioticele, daca nu actionam urgent", a declarat Tom Frieden.

Aceeasi bacterie a mai fost depistata anterior in China si Europa, inclusiv in carne macra de porc, mai arata abc.net.au.

La aceasta situatie, prezentata pe larg intr-un raport al Departamentului Apararii american joi, s-a ajuns din cauza utilizarii excesive si incorecte a antibioticelor, care a dus la aparitia mutatiilor in cazul bacteriilor. Acestea nu numai ca au ajuns imune la antibiotice, ci se pot inmulti nestingherite chiar si in acest context.

David Cameron: Oamenii mor din cauza unor simple infectii

Faptul ca bacteriile au devenit rezistente la antibiotice poate face ca pacientii sa moara in urma unor simple infectii sau boli precum TBC-ul, de exemplu. Acestea nu ar trebui, in mod normal, sa insemne o condamnare la moarte, a declarat vineri premierul britanic David Cameron.

"In prea multe dintre cazuri antibioticele nu mai functioneaza. Asta inseamna ca oamenii mor din cauza unor simple infectii sau afectiuni, precum tuberculoza, tetanosul, septicemia, infectii care nu ar trebui sa insemne o condamnare la moarte", a declarat premierul britanic, conform Reuters.

In cadrul summitului G7 care se desfasoara in prezent in Japonia, acesta a militat pentru reducerea folosirii antibioticelor si rasplatirea companiilor farmaceutice care dezvolta noi antibiotice.

Recent, si in Romania mai multi bebelusi au fost infectati cu un tip de E.coli, care a si ucis pe cativa dintre ei.

Sunt antibioticele din Romania ineficiente? Posibile efecte perverse ale dezinfectantilor diluati Interviu

Sistemul sanitar din Romania este zguduit in prezent de un imens scandal, dupa ce s-a aflat ca in spitale se folosesc dezinfectanti diluati, foarte putin sau chiar deloc eficienti impotriva bacteriilor si virusurilor.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#bacterie rezistenta toate antibioticele, #bacterie E coli rezistenta antibiotice , #bacterii