Descoperire medicala: Un virus traieste in intestinul uman si se hraneste cu bacterii

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 21:44
7478 citiri
Descoperire medicala: Un virus traieste in intestinul uman si se hraneste cu bacterii
Foto: Techradar

Cercetatorii de la Universitatea americana San Diego au descoperit recent in intestinul uman un virus inca necunoscut oamenilor de stiinta, avand calitati de bacteriofag, respectiv distrugator de bacterii.

Virusul a fost detectat urmare testarii unui grup de 12 persoane, iar primele informatii arata ca el ar trebui sa existe in organismele a cel putin o jumatate din omenire - informeaza Pulsplus.

Rezulta evident concluzia ca aceasta jumatate din populatie are, datorita virusului, o arma in plus de aparare impotriva bacteriilor.

Mai tebuie remarcat ca, daca natura a dotat un numar asa mare de indivizi cu respectivul virus, inseamna ca el trebuie sa aiba un rol important in mentinerea sanatatii.

Pe de alta parte, cercetarea sugereaza ca, daca virusul este capabil sa distruga bacteriile, el poate fi folosit de medicina pe post de antibiotic, in masura in care se va stabili prin cercetari care anume bacterii sunt sensibile la actiunea sa ofensiva.

Virusii bacteriofagi nu sunt o descoperire noua. Noutatea consta in faptul ca virusul recent descoperit exista in intestinul uman, ca acesta il suporta si ca s-ar putea sa distruga bacterii impotriva carora nu avem alte mijloace de aparare, ceea ce trebuie insa studiat.

In orice caz, virusii bacteriofagi sunt de mai multa vreme cunoscuti in stiinta, dar ei actioneaza limitat, numai asupra unor anumite bacterii. Astfel, primul virus de acest fel, descoperit de bacteorologul canadian Felix d'Herelle in 1917, ataca numai bacteriile cauzatoare de holera si dizinterie.

Inca nu stim asupra caror bacterii actioneaza noul virus bacteriofag descoperit in intestinul uman, dar nu este exclus ca actiunea lui sa fie eficienta asupra unor bacterii rezistente la toate tipurile de antibiotice, ceea ce ar conferi o valoare deosebita noii descoperiri.

Acest lucru urmeaza sa fie stabilit in cercetarile de laborator ce se vor efectua in continuare.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#virus bacteriofag, #bacterii rezistente antibiotice, #virus intestin bacterii , #bacterii