Probleme de sanatate tipic feminine, combatute cu matase?

Luni, 25 Iulie 2011, ora 16:56
1859 citiri
Probleme de sanatate tipic feminine, combatute cu matase?

In afara faptului ca este un material foarte senzual, care cade bine pe orice femeie, matasea mai are si rolul de a preveni o probleme feminina de sanatate extrem de comuna si veche de cand lumea.

Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Bologna, Italia, a concluzionat ca lenjeria de matase reduce riscul aparitiei infectiei din zonele intime, din cauza diverselor ciuperci. Acest tip de infectii afecteaza 3 sferturi din populatia feminina macar o data in viata. O femeie din 20 se poate confrunta cu astfel de neplaceri chiar si de 4 ori in decursul unui an.

Potrivit The Telegraph, tratamentul normal consta in fluconazol, un agent anti-fungic. Echipa de la Bologna a descoperit insa ca folosind lenjerie dintr-un nou tip de matase, confectionata de o firma italiana, femeile scapa de aceasta problema. Jumatate dintre femeile monitorizate in cadrul studiului purtau acest material, iar restul bumbac. Nici ele si nici doctorii lor nu stiau obiectivul cercetarii, pentru a nu influenta rezultatele.

Dupa 6 luni, in cazul a aproximativ 90% dintre cele care care au purtat matase simptomele se ameliorasera, iar in jumatate dintre cazuri infectiile disparusera si nu au mai reaparut. Acest lucru s-a intamplat datorita faptului ca virusul candida albicans traieste la caldura si umezeala si nu dispare odata cu spalarea materialului. Acest material este confectionat special pentru a mentine un mediu perfect uscat.

Este de asemenea inpregnat cu un agent antimicrobian care ucide orice urma de bacterie si nu devine ineficient cand lenjeria este spalata.

In plus, studiile anterioare au aratat ca matasea reduce simptomele menopauzei, fie ca este vorba de lenjerie sau asternuturi, facand ca bufeurile din timpul noptii sa fie mai putine, reducand roseata pielii si iritatiile. Cercetatorii au aratat inca de acum 20 de ani ca sericina, proteina din matase, adera la cheratina din firele de par si se formeaza un strat protector omogen.

De aici rezulta ca pielea este protejata de umezeala, dar si de alti factori nocivi care pot duce la imbatranire, deci ar putea feri si de ridurile premature.

Datorita frunzelor de dud cu care se hranesc larvele care produc matasea, beneficiezi de antioxidanti, care ajuta la repararea imperfectiunilor pielii si la catifelarea acesteia.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#matase beneficii, #matase sanatate, #matase candida albicans, #matase lenjerie , #bacterii