Unde se ascund bacteriile in casa?

Joi, 30 Iunie 2011, ora 16:17
4028 citiri
Unde se ascund bacteriile in casa?

In ciuda eforturilor pe care le facem pentru a avea o casa curata, un mediu cat mai steril, bacteriile au tendinta de a se ascunde in cele mai ciudate locuri. Asa-zisele locuri "contaminate", pe care le cunoaste toata lumea, au de multe ori o concentratie mult mai mica de germeni decat ne-am astepta.

Astfel, scaunul de toaleta are, in medie, de 400 de ori mai putine bacterii decat o tastatura, conform unui studiu realizat de Universitatea Arizona, relateaza Daily Mail.

In ceea ce priveste apa folosita la WC, aceasta e adesea mai curata decat cea pe care o bem. O cercetare realizata in 2007 a aratat ca apa de la WC este mai curata, aproape sterila, in comparatie cu cea din tasnitorile din scolile americane.

Cat despre periutele de dinti, un studiu realizat la Universitatea Manchester a aratat ca acestea contin, in medie, 10 milioane de germeni, inclusiv stafilococi, streptococi, E.coli si candida. Nu degeaba medicii stomatologi ne sfatuiesc sa schimbam periuta de dinti la fiecare 3 luni.

Pernele reprezinta medii perfecte de dezvoltare a bacteriilor si altor microorganisme, dupa cum a aratat un studiu dat publicitatii saptamana trecuta. Cercetarea realizata in Marea Britanie a aratat ca dupa 2 ani de folosire, o treime din greutatea pernei este reprezentata de aceste vietati minuscule, dar si de celule moarte, ce pot declansa atacuri de astm si agrava sinuzita.

La fel se intampla si in cazul saltelei. Poate ar trebui schimbata mai des, tinand cont ca ne despartim de jumatate de kilogram de celule moarte anual.

Nici covoarele sau aspiratorul nu sunt mai curate. Daca de covoare aveam grija, la fel ar trebui sa procedam si cu ustensilele folosite la aspirat, care ar trebui curatate dupa fiecare folosire cu apa fierbinte si sapun. In cadrul unei cercetari realizate la Universitatea Arizona, 13% dintre componentele de aspirator puse sub lupa erau contaminate cu E.coli.

Bacteriile se dezvolta nestingherite si in bucatarie. Un burete de bucatarie are circa 130.000 de bacterii la fiecare 2,5 cm patrati. Masa de bucatarie (ori bufetul unde gatim) este chiar mai murdara decat WC-ul, avand 500 de microbi la fiecare 2,5 cm patrati. La fel fundul de bucatarie sau masina de spalat vase.

O cercetare realizata in SUA a aratat ca bolul cainelui este mai curat decat majoritatea chiuvetelor sau cazilor, avand mai putini microbi decat periuta de dinti.

Veastea buna e ca majoritatea acestor microbi sunt inofensivi, iar in absenta lor copiii, mai ales, ar avea de suferit, sistemul lor imunitar nedezvoltandu-se suficient.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#bacterii casa, #locuri casa contaminate germeni, #saltea germeni, #perna microbi, #periuta dinti germeni, #burete bucatarie microbi , #bacterii