6 trucuri pentru a dezvata copilul de suseta

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 08:18
6174 citiri
6 trucuri pentru a dezvata copilul de suseta
Foto: Journal des Femmes

Copilul tau foloseste suseta sau biberon, desi este deja la gradinita? Obiceiul nu este unul sanatos si ar trebui sa il dezveti cat mai repede.

Un studiu realizat in gradinite de catre cercetatorii Universitatii Sophia-Antipolis, din Nisa, a aratat ca 80% dintre copii foloseau inca suseta. Specialistii spun insa ca acest obicei este nesanatos dupa o anumita varsta a copilului si poate duce la deteriorarea dintilor.

Astfel, dr.Jean-Baptiste Kerbrat, membru al Federatiei Franceze de Ortodontie, sustine ca cel mai bine este sa se renunte la tetina de la 3-4 ani, dar ideal ar fi sa nu i se dea copilului deloc suseta. Sfaturile sale le gasim prin intermediul portalului Journal des Femmes.

Daca un copil continua sa foloseasca suseta si dupa aceasta varsta, se pot observa apartia unor tulburari respiratorii (caci el respira pe gura si nu pe nas), ale functiei linguale, cu efecte asupra dintilor.

Ce-i de facut? Iata 6 trucuri pentru a-i ajuta pe copii sa treaca peste un prost obicei:

1. Discutati cu copilul

Cand la 3-4 ani un copil suge inca suseta, trebuie sa stati mult de vorba cu el. Cel mai simplu si mai bun truc este de a-l intreba: "tu esti bebe?". Si sa-l lasati sa raspunda NU. Apoi ii explicati ca tetina este pentru bebe si ca el nu este bebelus. Insa, daca va continua s-o foloseasca, inseamna ca va confruntati cu o problema.

2. Incepeti prin a-i lua tetina noaptea

Uneori copiii vor sa adorma cu suseta lor. Se poate negocia: "ok, te las sa adormi, dar dupa aceea tata o va scoate in timpul noptii", propune specialistul amintit. In felul acesta, limitati timpul de folosire.

3. Sa nu aveti mai multe tetine de schimb

Evitati sa-l plimbati, avand 4 sau 5 tetine in carucior. Parintii trebuie tot timpul sa supravegheze conduita copilului lor.

4. Imaginati-va o poveste

Stiti ca toti copiii adora povestile. Profitati de vacanta de vara pe malul marii. Mergeti in apa cu juniorul si inotati. Tata se scufunda si ii da micutului un pestisor. Acesta este bucuros sa-i faca placere pestisorului si uita repede de tetina, gratie vacantelor pe care le va petrece.

5. Cititi-le carti

Inlocuiti traditionala poveste cu zane cu una noua care va determina copilul, putin cate putin, sa imite eroii cartilor, abandonand tetina sa adorata.

6. Optati pentru un aparat ortodontic

"Exista mici aparate ce pot fi pozitionate in fata dintilor si intre gingii. Se lasa copilul sa continue sa foloseasca acest aparat si problema susetei va disparea", explica dr.Kerbrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#copil dezvatat suzeta, #probleme dinti suzeta, #suzeta bebelusi , #bebelusi