De ce lucruri ai nevoie cand iti aduci nou-nascutul acasa

Advertorial
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 14:22
13768 citiri
De ce lucruri ai nevoie cand iti aduci nou-nascutul acasa
Foto: unsplash.com

Mai ales daca e prima data cand te intalnesti cu experienta maternitatii, daca nu ai fost la cursuri de puericultura si nu ai parte de ajutor extern, ingrijirea bebelusului tau poate deveni o adevarata provocare.

Inainte de a cere sfaturi pe grupuri de mamici, apeleaza la recomandarea unui specialist, de preferat un neonatolog, pentru a te ghida si a-ti arata cum sa-ti hranesti puiul, cum sa il alaptezi, ce tip de supliment de lapte praf sa alegi, daca e cazul, si cum sa ii faci baita.

Desigur, comunica permanent si deschis cu partenerul tau pentru a-l implica in tot acest proces si pentru a invata impreuna cum sa faceti fata noilor situatii.

Cel mai probabil, inainte de a deveni parinti, ati amenajat impreuna camera copilului, ati cumparat mobilier adecvat, scutece, hainute, carucior, landou.

Apoi responsabilitatile privitoare la "maruntisuri" au fost directionate catre tine. In mod cert, mai exista multe "acareturi bebelusesti" de care vei mai avea nevoie, important e sa le prioritizezi.

Si daca te intrebi ce sa cumperi acum pentru a gestiona totul cat mai bine, atunci poti tine cont de cateva recomandari:

Un dispozitiv de umidificat aerul, o aeroterma si un termometru de camera

Mai ales daca bebelusul a venit pe lume iarna, achizitionarea unui umidificator este esentiala. Este acea perioada a anului in care nu prea deschizi si dai drumul la maximum la centrala termica, pentru a te proteja de frig.

Este firesc sa faci toate astea, insa trebuie sa ai in vedere ca un aer cald si uscat poate dauna cailor respiratorii, mai ales cand cel expus in acest mediu este un nou-nascut.

Tocmai de aceea, ai nevoie de un umidificator care ajuta la echilibrarea umiditatii, mai ales pe timpul noptii, pentru a preintampina iritatia nasucului si a faringelui la sugar, dar si in cazul celorlalti membri ai familiei.

Mai poti folosi si o aeroterma, care te va ajuta sa obtii mai rapid temperatura optima in camera celui mic.

Pe langa toate responsabilitatile venite la pachet in viata ta, cred ca ai uita efectiv si ti-ar fi greu sa pui un vas cu apa pe calorifer pe care sa il mai si schimbi regulat.

Printr-o simpla conectare la priza, un umidificator regleaza nivelul umiditatii, fara a schimba temperatura din incapere.

Acest dispozitiv elibereaza apa nebulizata, vapori prin care calitatea aerului este imbunatita, iar mucoasa si caile respiratorii sunt protejate.

Tododata, si un termomentru de camera cu indicator de umiditate ti-ar fi de mare ajutor sa tii totul sub control si sa te asiguri ca e totul sub control.

Lampa de veghe

Iluminatul artificial inteligent trebuie sa imite cat mai fidel lumina naturala. Este convingerea pe care orice specialist in ingrijirea unui nou-nascut o are.

Mai ales la inceput, bebelusul tau se va trezi frecvent noaptea, atunci cand va trebui sa ii schimbi scutecul, sa il alaptezi sau ii prepari biberonul. Indiferent de situatie, o lumina puternica v-ar putea crea un disconfort tuturor. O lampa de veghe, o veioza, un lampadar sau toate trei te vor ajuta mult in acest sens.

Mai ales daca cel mic este hranit exclusiv la san, atunci creezi o atmosfera placuta, cu o lumina semiobscura care il va si ajuta pe bebelus sa adoarma imediat ce foamea ii va fi potolita.

De acesta depinde, fara doar si poate, si buna dispozitie si starea lui generala. Intrerupatoarele din care se poate regla intensitatea luminii sau sistemele inteligente de iluminat iti vor fi de un real ajutor.

De asemenea, poti folosi si sisteme speciale de iluminat pentru bebelusi, care se pot monta inclusiv deasupra patutului si care pot fi reglate cu ajutorul unei aplicatii instalate pe telefon. Esential este ca inainte de culcare, seara, sa reduci intensitatea luminii din camera bebelusului, iar noaptea sa optezi pentru o sursa de lumina difuza.

Acestea sunt doar cateva lucruri care iti vor fi foarte utile si la care nu te-ai gandit poate sa le cumperi inainte de a aduce pe lume un copil. Nu trebuie sa sune dezarmant, dar lista poate fi cu adevarat lunga.

Alte mamici ar putea sa te indrume sa-ti achizitioneze imediat un sistem de purtare wrap elastic, un baby monitor, un cantar sau masuta de schimbat sau o pompa de san.

Incearca sa tratezi totul cu mult calm, sa iti acorzi suficient timp pentru acomodarea cu noul rol si sa nu fac din casa un depozit.

Ceea ce conteaza e ca tu si puiul tau sa fiti bine, in rest vei achizitiona ceea ce mai ai nevoie pe parcurs.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#necesar bebelusi, #articole bebelusi , #bebelusi