Pilulele cu oxitocina previn depresia post-natala

Vineri, 13 Mai 2011, ora 15:56
2562 citiri
Pilulele cu oxitocina previn depresia post-natala

Pilulele continand hormonul eliberat in mod normal atunci cand ne imbratisam perechea, cand facem dragoste sau atunci cand femeile alapteaza, oxitocina, care intareste legaturile intre doi oameni, ar putea preveni aparitia depresiei post-natale, spun oamenii de stiinta.

Conform unui studiu recent realizat de cercetatorii americani si cei elvetieni, femeile cu un nivel mic de oxitocina in timpul sarcinii risca sa sufere de depresie imediat ce nasc, relateaza Daily Mail. Acestora li s-ar putea administra pastile ce contin acest hormon pentru ca depresia sa fie prevenita.

Depresia post-natala afecteaza pana la 19% dintre mame. Nu doar ele au de suferit, si copiii acestora prezentand un risc crescut de a suferi de boli mintale pe parcursul vietii. Cele care au un nivel optim al oxitocinei se adapteaza repede noii posturi de mama.

In cadrul studiului a fost masurat nivelul oxitocinei in cazul a 74 de femei, inainte si dupa ce au nascut, observandu-se o legatura clara intre nivelul oxitocinei si starea de dupa ce devenisera mamici, dupa cum se mentioneaza intr-un raport publicat de jurnalul Neuropsychopharmacology.

Din pacate insa, exista o problema: oxitocina, administrata in timpul sarcinii, ar putea induce travaliul, problema aflandu-se in atentia specialistilor, care cauta o cale sa o rezolve.

Depresia post-natala afecteaza mai ales mamele de baieti si dureaza adesea mai bine de un an, manifestandu-se atacuri de panica si ganduri suicidale sau chiar dorinta de a face rau copilului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#pilule oxitocina, #depresie post natala, #depresie dupa nastere, #oxitocina gravide, #oxitocina lauze , #bebelusi