10 substante de care trebuie sa te feresti mai ales in timpul sarcinii

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 09:47
10310 citiri
10 substante de care trebuie sa te feresti mai ales in timpul sarcinii
Foto: Pexels/Skitterphoto

Pe toata perioada sarcinii trebuie sa acorzi mai multa atentie tuturor lucrurilor din jurul tau. Iti prezentam in cele ce urmeaza zece substante de care trebuie sa te feresti.

1. Plumbul

Poti sa fii expusa la plumb chiar si atunci cand bei apa. Plumbul intra in apa atunci cand exista tevi fisurate. De obicei, in casele batranesti unde conductele nu au fost schimbate poti gasi plumb. Nu este indicat sa bei apa de la robinet, dar daca totusi o faci e mai bine sa lasi apa sa curga cateva minute. Cel mai bine este sa ai un filtru de apa.

2. Mercur

Mercurul poate fi gasit in pestele contaminat. O cantitate mare de mercur se gaseste in pestele sabie, marlinul sau rechinul.

3. Pesticidele

Fatul este in pericol atunci cand esti expusa prea mult la pesticide. Copilul se poate naste cu malformatii congenitale din cauza faptului ca in zona unde mama a locuit s-au folosit constant pesticide. Fructele si legumele sunt foarte bune, dar daca nu le speli risti sa iti hranesti bebelusul cu pesticide. Trebuie sa speli foarte bine toate legumele si fructele. Daca iubesti gradinaritul, ai grija ce substante folosesti.

4. Soia

Probabil ai auzit de multe ori: excesul de (tutun, alcool...) dauneaza grav sanatatii! Excesul de orice fel, intr-adevar, este periculos pentru tine. Cantitatile mici sunt recomandate. Soia este un produs natural, dar folosit prea des pe durata sarcinii poate dauna.

5. Tutunul

Fumatul poate duce la nasterea prematura a copilului. Copilul se poate naste cu o greutate mai mica avand deseori si boli pulmonare. Trebuie sa eviti pe cat posibil spatiile inchise in care se fumeaza. Fiecare tigara duce la afectarea copilului tau.

Produse ce tin de ingrijirea ta:

6. Lotiuni cu acetona

Dezvoltarea fatului poate fi afectata atunci cand sunt inhalati vaporii eliberati din acetona. Este normal sa ai grija de tine si in timpul sarcinii, dar ai putea gasi alte metode pentru a indeparta oja.

7. Acidul salicilic

Acest acid este bun pentru tratarea afectiunilor pielii. Multe femei care se confrunta cu acnee au ales sa foloseasca acidul salicilic. Medicii considera ca acest acid nu este tocmai benefic pentru femeile insarcinate. Este adevarat ca are efecte pozitive asupra tenului tau, dar poate avea efecte negative pentru bebelusul tau.

SFAT: Daca te confrunti cu probleme ale pielii, nu ezita sa mergi la medic.

Produse pentru bebelusi pline de chimicale periculoase

8. Vopsirea parului

Nu dispera. Nu trebuie sa renunti la ideea de a arata bine pe toata perioada sarcinii. Daca esti insarcinata, nu inseamna ca nu mai trebuie sa ai grija de felul in care arati. Ideea este ca parul tau poate reactiona diferit la vopsea in timpul sarcini. Incearca produse naturale care nu contin amoniac. Este obligatoriu sa renunti la vopsitul parului in primul trimestru. De ce? Substantele chimice pot ajunge la placenta, iar in primul trimestru se formeaza sistemul nervos al copilului.

9. Parabeni

Se stie ca produsele cosmetice contin extrem de multi parabeni. Creme care contin cantitati mari de parabeni trebuie evitate. De ce? Pentru ca parabenii afecteaza nivelul de estrogen si pot duce la dezvoltarea celulelor canceroase.

10. Dioxan

Daca obisnuiesti sa citesti informatiile de pe pasta de dinti, lotiuni, sapunuri sau sampoane, sigur ai observat ca acestea contin substanta dioxan. Dioxanul este o substanta cancerigena care trebuie evitata in mod special de viitoarele mamici. Este absorbita rapid de piele si poate duce la probleme respiratorii, stari de greata sau dureri de cap, creand un disconfort atat pentru tine, cat si pentru bebelus.

www.diete-sanatoase.ro

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#substante periculoase organism, #substante periculoase sanatate, #substante periculoase sarcina , #boli