A facut un simplu tratament cu antibiotice si asta i-a schimbat intreaga viata. A inceput sa se imbete de la carbohidrati

Marti, 22 Octombrie 2019, ora 07:33
12770 citiri
A facut un simplu tratament cu antibiotice si asta i-a schimbat intreaga viata. A inceput sa se imbete de la carbohidrati
Foto: Arhiva Pixabay

In 2011, un barbat sanatos din SUA s-a ranit la un deget atat de tare incat a fost nevoie de antibiotice. Medicii i-au prescris cefalexina, un antibiotic folosit adesea pentru a trata infectiile.

La o saptamana de cand a terminat tratamentul, au inceput sa apara niste simptome foarte ciudate. Au aparut intai pierderile de memorie si episoade de depresie. Apoi, schimbarile de persoanlitate si agresivitatea, arata IFL Science, care citeaza un raport publicat de BMJ Open Gastroenterology.

Toate acestea au tinut mai multi ani. In 2014, barbatul s-a adresat unui psihiatru, care l-a tratat cu antidepresive.

Era beat, dar nu bause

Intr-o dimineata a fost tras pe dreapta de politie, ofiterii suspectandu-l ca a baut. A refuzat sa faca etilo-testul, dar a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe. S-a constatat ca barbatul avea in sange echivalentul a 7 - 10 pahare de alcool. Asta, desi repeta intruna ca nu a consumat deloc alcool.

Cu toate acestea, avea toate simptomele intoxicatiei cu alcool, de la greturi la voma, probleme cu echilibrul, pierderi de memorie si chiar ale constientei.

Dupa acest incident, matusa sa a avut ideea sa-i monitorizeze constant nivelul de alcool din respiratie, pentru ca auzise ca se poate sa te imbeti fara sa consumi alcool. Intr-adevar, acesta fluctua.

Barbatul a ajuns si la un specialist din Ohio, care se mai confruntase cu astfel de cazuri. Dupa un test in care pacientului i s-au administrat carbohidrati si apoi a fost monitorizat nivelul alcoolului din sange, timp de mai multe ore, a devenit cert ca betia se instala dupa acest tip de alimente.

De vina era o ciuperca din organismul sau, Saccharomyces cerevisiae, care se inmultise excesiv in urma curei cu antibiotice din urma cu mai multi ani.

O cantitate mica de alcool se produce oricum cand se digera amidon si zahar, dar in prezenta acestei ciuperci totul capata un alt nivel.

Pacientul a fost tratat pentru ca ciuperca sa dispara, dar asta nu s-a intamplat. La un moment dat, cand simptomele au reaparut, iar barbatul a cazut, lovindu-se la cap, a ajuns din nou la spital, cu hemoragie intracraniana. Medicilor nu le-a venit a crede ca nu bause deloc alcool, pentru ca nivelul acestuia era din nou imens in sange.

Barbatul, ajuns intre timp la 46 de ani, a continuat sa caute ajutor. I s-au scos din alimentatie carbohidratii si a fost tratat din nou cu un medicament care sa tinteasca ciuperca. Totul parea ca merge bine, dar a fost de ajuns ca o data barbatul sa cedeze si sa manance pizza si sa bea Cola, pentru ca boala sa revina.

A fost insa suficient pentru ca barbatul sa inteleaga ca organismul sau a fost schimbat pentru totdeauna si ca pur si simplu nu mai poate sa manance carbohidrati.

Vezi si Boala rara de care sufera un barbat - se imbata de cate ori consuma cartofi

A.P.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#ciuperca alcool sange, #betie fara alcool, #alcool in sange alimentatie, #cazuri medicale rare , #boli