Antrax, simptome si raspandire - Ce spune medicul

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 21:00
18182 citiri
Antrax, simptome si raspandire - Ce spune medicul

Antraxul este o boala mortala, infectioasa, care afecteaza in special animalele rumegatoare (oi, capre, bovine, cai).

Aceasta poate sa fie transmisa si oamenilor care intra in contact cu aceste vietuitoare. Altfel, mai poate sa infecteze oameni atunci cand sporii bacteriei Bacillus anthracis sunt eliberati in mod deliberat, dupa cum declara dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com.

Mai poate fi luata si de la trupurile animalelor care au murit chiar din aceasta cauza, de la animale vii, manifestandu-se ca o iritatie a pielii, dar pe departe cea mai periculoasa forma este aceea in care boala intra in organism prin inhalare.

Antraxul nu este deloc des intalnit in tarile dezvoltate, ci mai degraba in acelea sarace, in care nu exista norme clare in ceea ce priveste sanatatea, cresterea animalelor si controlul carnii de consum.

Perioada de incubatie este relativ scurta, de 1-5 zile, fiind variabila de la o persoana la alta.

- Simptome cutanate: apar iritatii, roseli ale pielii, basici. Nodulii limfatici se pot umfla, sa apara febra, durerile de cap, greata si voma. De obicei acest tip de infectie trece in aproximativ 6 saptamani, dar daca nu sunt administrate antibiotice, persoana poate sa moara.

- Simptomele antraxului luat prin inhalare: acestea pot sa semene cu semnele gripei la inceput, precum febra, migrene, tuse, dar daca nu sunt luate masuri se poate ajunge la coma, pneumonie si in final moarte. In interiorul corpului poate sa apara hemoragie, plamanii si inima sa cedeze. Antraxul face sa fie eliberate toxine extrem de periculoase.

- Simptomele antraxului gastrointestinal: acesta apare din cauza carnii contaminate si se manifesta prin lipsa poftei de mancare, diaree, dureri abdominale, sangerari interne si, in final, septicemie si moarte.

In caz de antrax, trebuie administrate cat mai repede antibiotice, iar persoana afectata trebuie izolata fata de restul oameilor, pentru a se evita o epidemie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#antrax raspandire, #antrax simptome, #antrax antibiotice, #antrax boala , #boli