Aparatul genital feminin: Ce este normal si cand trebuie sa te prezinti de urgenta la medic

Marti, 07 Iulie 2015, ora 11:00
20590 citiri
Aparatul genital feminin: Ce este normal si cand trebuie sa te prezinti de urgenta la medic
Foto: Ziare.com

La nivelul aparatului genital feminin pot sa apara simptome specifice unei infectii, unei boli, aspecte considerate de unele persoane jenante. De aceea, multe femei amana consultul medical chiar daca remarca anumite semne sau simptome specifice ce ar putea indica o problema medicala.

Aerele vaginale sunt semnul inceperii activitatii sexuale si sunt normale. Se formeaza in momentul in care miscarile din timpul activitatii sexuale permit aerului sa intre si sa iasa din interiorul vaginului. Aerele vaginale sunt inodore si pot aparea chiar in timpul efectuarii unor exercitii fizice sau in timpul practicarii yoga.

Scurgerile vaginale apar dupa primul ciclu menstrual, iar cantitatea si consistenta acestora difera de la femeie la femeie. In cazul in care isi schimba consistenta si devin urat mirositoare, atunci trebuie consultat de urgenta medicul specialist.

Probleme genitale care pot sa apara la femei dupa 40 de ani

Lichidul poate deveni alb si vascos semnaland o infectie vaginala numita candidoza care se manifesta prin mancarimi la nivelul vaginului si disconfort in timpul urinarii.

Schimbarea mirosului scurgerii vaginale reprezinta aparitia unei infectii, iar cand e alba sau cenusie si nevascoasa poate fi vorba despre vaginita bacteriana.

Cand capata o culoare galbena, devine urat mirositoare si cauzeaza mancarimi la nivelul vaginului si usturimi in timpul urinarii poate fi dovada prezentei unei infectii cu un parazit microscopic, afectiunea numindu-se tricomonaza.

Este recomandat ca femeile sa mearga la medicul specialist in mod frecvent, pentru ca infectiile anterior mentionate pot aparea in urma a mai multor acte sexuale neprotejate cu parteneri diferiti, dar si la femeile cu un singur partener sau la cele care nici nu si-au inceput viata sexuala.

De asemenea, se recomanda sa se foloseasca cu grija toaletele din localuri, mall-uri sau alte locatii, fiindca se poate intampla sa se dezvolte infectii.

Probleme genitale si urinare ale femeilor, care pot sa apara pana in 40 de ani

In cazul in care femeia remarca o schimbare in ceea ce priveste aparatul genital feminin, atunci ea trebuie sa consulte de urgenta medicul specialist in vederea tratarii infectiei. Amanarea consultului de specialitate in cazul prezentei unei infectii, duce cu usurinta la agravarea situatiei.

YVE.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#boli aparat genital feminin, #aparat genital feminin , #boli