Bradul trateaza bolile respiratorii

Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 19:01
6215 citiri
Bradul trateaza bolile respiratorii

Putini oameni stiu ca in bradul care sta acum impodobit in casele lor se afla, de fapt, o intreaga farmacie. Inainte de a decide sa il aruncati la gunoi, dupa trecerea Sarbatorilor, ar fi bine sa stiti ca in lunile decembrie si ianuarie, acele de brad au cea mai mare cantitate de uleiuri volatile.

De aceea, acum e timpul ca persoanele care sufera de insomnie sa-si faca o pernuta din ace de brad, care sa le asigure un somn linistit, profund si odihnitor si care sa le intareasca sistemul nervos. Acele de brad trebuie schimbate macar o data pe an sau mai des, daca exista aceasta posibilitate. Se poate face un saculet de panza care se umple cu ace de brad. Pernuta astfel facuta, se tine langa perna de dormit si aerul va fi mereu parfumat de aroma inconfundabila a acestui miraculous copac.

Pentru baia cu ace de brad se pun la macerat, pentru zece ore, cinci maini de ace in doi litri de apa, la temperatura camerei. Dupa acest interval, se strecoara lichidul si se lasa deoparte. Peste planta ramasa, se toarna doi litri de apa clocotita, se acopera vasul si se lasa la racit.

Apoi, lichidul rezultat se filtreaza, se combina cu celalalt, macerat la rece, si se adauga la apa de baie din cada. Baile sunt recomandate in caz de dureri reumatice, raceala, gripa, afectiuni respiratorii, oboseala fizica si psihica. Se fac doua, trei bai pe saptamana, un total de noua sau unsprezece bai. Apa din cada nu trebuie sa treaca de mijloc atunci cand se sta sezut. Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 15, 20 de minute.

Siropul din ace de brad se obtine acum, iarna, zdrobind cu sucitorul de lemn 500 de grame de cetina care se pun intr-un borcan mai mare peste care se adauga 500 de grame de miere de albine, de preferinta poliflora. Se acopera borcanul si se tine la loc cald, langa soba sau calorifer, cam o luna, dupa care siropul se strecoara in sticle inchise la culoare si se tine la frigider. Evitati recipientele de plastic. Siropul se recomanda, cate o lingura de trei ori pe zi, in tuse persistenta, imunitate scazuta, oboseala intelectuala, pofta de mancare excesiva.

E recomandat ca persoanele depresive sa aiba in camera in care locuiesc crengute proaspete de brad pe tot parcursul anului. Aerul din camera va imprumuta putin din aroma si linistea padurilor de brad. Ganditi-va ca nu intamplator sanatoriile pentru refacerea sanatatii bolnavilor de plamani sau a celor bolnavi de nervi sunt asezate in preajma padurilor de brad.

Mugurii de brad pe care acum, iarna, ii gasesti la plafar, mestecati, potolesc setea, dezinfecteaza gura, feresc de bolile de plamani, improspateaza respiratia, regleaza pofta de mancare.

Infuzia din muguri de brad este recomandata in raceli si gripa, frecvente in anotimpul rece, in bolile digestive, renale si nervoase. Peste doua linguri de muguri de brad se toarna 200 ml de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 10, 15 minute dupa care se strecoara si se indulceste cu miere de albine. Se beau doua, trei cesti de ceai pe zi, dupa mesele principale, intr-o cura de trei, patru saptamani.

Cu infuzie de muguri de brad se fac inhalatii pentru activarea circulatiei sangelui spre cap, dar si pentru inviorarea tenurilor obosite, lipsite de culoare.

In consecinta, nu aruncati bradul, folositi-l!

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#bradul de leac, #bradul boli de nervi, #bradul sirop , #boli