Capusele si pericolul bolii Lyme

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 16:56
13717 citiri
Capusele si pericolul bolii Lyme

Capusele sunt prezente in toate parcurile si in padure, asa ca fie ca te duci la o plimbare sau picnic, poti oricand sa te intorci acasa cu o asemenea insecta agatata de pielea ta, care te poate imbolnavi mai grav decat iti poti imagina, ea putand sa transmita boala Lyme.

Anul acesta conditiile pentru o invazie a capuselor au fost indeplinite: o iarna neobisnuit de calda, care le-a tinut in viata, astfel incat acum sa fie foarte infometate, si o scadere a numarului de ghinde, ceea ce inseamna ca soarecii de camp s-au imputinat, neavand cu ce sa se hraneasca, iar capusele au ramas fara o sursa importanta de hrana, conform Huffington Post.

Ele traiesc in mod normal 2 ani, timp in care nu au nevoie sa se hraneasca decat de 3 ori: ca larva, apoi un an mai tarziu si ultima data ca adulti. Rozatoarele sunt principalii purtatori, sangele acestora fiind plin de diverse boli care pot intra in sistemul tau sanguin printr-o muscatura a acestei insecte.

Cum sa previi boala Lyme

Cea mai buna cale de a preveni boala Lyme este atentia. Verifica-ti pielea ori de cate ori vii din parc sau ai umblat prin iaraba, tunde iarba din curte cat mai scurt cu putinta, nu merge descaltat pe afara, stropeste gazonul cu pesticide sau da-te pe piele cu solutii speciale pentru a le tine la distanta.

Boala Lyme sau cat de periculoasa poate fi o capusa - Ce spune medicul

Diagnosticarea bolii

Este nevoie de o serie extinsa de analize pana cand se ajunge la diagnosticul clar de boala Lyme, caci are simptome caracteristice altor afectiuni, astfel incat doctorii ar putea fi de multe ori indusi in eroare. Simptomele pot aparea la nivelul mai multor organe, precum pielea, rinichii, plamanii, inima, sistemul nevros, articulatiile sau muschii, dar si tractul gastrointestinal si cel urinar.

Ele pot sa apara la cateva zile dupa muscatura. Tratamentul timpuriu cu antibiotice poate sa previna extinderea infectiei, iar persoanele care iau imunosupresoare sunt cel mai drastic afectate.

Tratament

Tratamentul este destul de controversat in cazul bolii Lyme, caci se intampla ca in multe cazuri el sa nu functioneze si boala sa persiste si la 2-3 saptamani dupa inceperea curei de antibiotice.

Este nevoie de pastile destul de puternice pentru a scoate boala din organism, dar de multe ori aceasta poate sa nu fie eliminata definitiv, ci doar sa ramana fara simptome, intr-o stare latenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#capuse boala Lyme, #capuse invazie pericol, #capuse boli simptome, #capuse tratament , #boli