Ce-ar trebui sa stii despre aritmii - Ce spune medicul

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 18:20
11548 citiri
Ce-ar trebui sa stii despre aritmii - Ce spune medicul

Inima este cel mai important muschi al organismului, pompand sange in intregul corp si mentinand viata. Din pacate, din cand in cand si acest organ se imbolnaveste, orice sensibilitate crescand riscul aparitiei unui infarct.

Atunci cand observi cea mai mica problema, durere sau disconfort, trebuie sa iei imediat masuri de prevenire, sa mergi la medic si sa faci investigatii, pentru a preveni o tragedie, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon.

Una dintre cele mai intalnite afectiuni ale inimii este aritmia, aceasta fiind de fapt o dereglare a contractiilor muschiului cardiac, fie ca este vorba de schimbarea frecventei sau a regularitatii cu care bate acesta.

De cele mai multe ori, cauzele sunt reprezentate de aparitia unei cardiopatii ischemice, de insuficiente respiratorii netratate, de consumul excesiv de alcool si tutun, de probleme cu tiroida sau leziuni valvulare.

Desi variatiile in ceea ce priveste frecventa cardiaca sunt normale in anumite circumstante, se intampla ca alteori impulsurile electrice sa apara in cu totul alt loc decat ar trebui si sa isi faca aparitia o bataie suplimentara, astfel incat inima poate obosi si cu timpul se poate imbolnavi.

In functie de felul in care se manifesta, tulburarile de ritm cardiac se impart in diverse categorii:

-extrasistole: pot aparea la orice persoana, indiferent cat de tanara sau de sanatoasa ar fi, dar ele nu se pot numi aritmii decat in cazul in care se repeta de multe ori si pe o perioada mai mare de timp. Atunci cand ritmul in care bate inima creste peste masura apare tahicardia, iar atunci cand el scade in mod periculos se numeste bradicardie.

-artimii sinusale;

-aritmii atriale: problema apare la nivelul atriilor;

-fibrilatie atriala: impulsurile electrice depasesc numarul normal si se desfasoara dezorganizat, astfel incat aceasta problema este destul de serioasa si necesita neaparat interventie medicala. Poate aparea in special daca inima este slabita in urma excesului de alcool si tutun sau daca exista o dereglare la nivelul tiroidei;

-aritmii ventriculare: fie ca este vorba de extrasistole sau tahicardie, ventriculul inimii este afectat si nu se mai poate sincroniza cu restul inimii. Aceasta afectiune poate duce la infact miocardic, asa ca trebuie tratata imediat.

La cel mai mic semn de oboseala, pierderea suflului, durere in piept sau accelerare de puls resimtita trebuie sa incetezi imediat orice efort fizic si sa te adresezi unei persoane competente, care va face investigatii. In acest fel iti poti salva viata sau preveni boli dintre cele mai grave.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#aritmie sfaturi, #aritmie probleme, #aritmie inima, #aritmii simptome, #aritmie cauze , #boli