Ce boli poate provoca incalzirea globala

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 14:17
8010 citiri
Ce boli poate provoca incalzirea globala

In ultimii ani s-a tot vorbit despre incalzirea globala pe care o suporta planeta noastra si despre consecintele acesteia, iar specialistii sunt din ce in ce mai preocupati de acest subiect.

Intr-un nou raport, publicat de catre Environmental Health Perspectives and the National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS), citat de health.msn.com, au fost identificate noua probleme de sanatate care au aparut la oameni sau vor aparea din cauza incalzirii globale.

1. Astm, boli respiratorii, alergii

Atat precipitatiile abundente si frecvente, cat si seceta si praful care rezulta in urma ei duc la astfel de probleme respiratorii. Evita macar sa faci greseli uzuale in ce priveste alergiile, cum ar fi sa iei anumite medicamente inainte sa stii la ce esti alergic.

Topul speciilor amenintate de incalzirea globala

2. Cancer

Gradul de poluare a aerului, din ce in ce mai mare, cauzat predominant de combustibilii fosili (petrol, carbune, gaze naturale), precum si inundatiile si cresterea nivelului marii sporesc riscul aparitiei cancerului la plamani ori a altor boli de plamani precum si riscul de afectiuni cardiovasculare. Evita sa folosesti pesticide.

3. Boli cardiovasculare

Stresul termic si aerul poluat pot duce la agravarea acestor boli. Este nevoie insa de mai multe cercetari in acest sens, pentru a se stabili cat de mult afecteaza temperaturile extreme si schimbarea calitatii aerului. Incearca sa renunti la tot ce iti polueaza aerul in interiorul casei (cum ar fi odorizantele care contin chimicale).

4. Boli alimentare si malnutritie

Cresterea temperaturii oceanelor favorizeaza dezvoltarea unor microorganisme, cum ar fi Salmonella, sau aparitia unor focare in stridii, care contamineaza alimentele. Desi sunt scumpe, cel mai indicat este sa consumi produse organice.

5. Boli cauzate de caldura

Valurile de caldura, care oscileaza atat de mult incat determina avertizari meteo, accentueaza diferite afectiuni si pot provoca chiar si decesul, iar cercetatorii sunt de parere ca asemenea cazuri se vor inmulti. Ia in serios pericolul temperaturilor ridicate si protejeaza-te atunci cand este canicula, respectand toate sfaturile medicilor in acest sens.

Efecte surprinzatoare ale incalzirii globale

6. Stres si afectiuni mintale

Schimbarile climatice atat de dure, care, cel mai probabil se vor si inrautati, cresc nivelul de stres cronic la categorii mari de populatie.

In plus, multi oameni mor sau sunt nevoiti sa isi schimbe domiciliul din cauza catastrofelor naturale. Singurul lucru pe care il poti face pentru a te ajuta este sa inveti sa iti relaxezi mintea si corpul, in ciuda greutatilor. Un studiu a demonstrat ca soldatii care practica tehnici de meditatie gandesc mai limpede in situatii de criza.

7. Afectiuni neurologice

Biotoxinele, pesticidele si metalele (spre exemplu din noile tehnologii pe baza carora sunt construiti acumulatorii) pot cauza diverse afectiuni neurologice. Incearca sa traiesti cat mai simplu si sa mananci cat mai natural. Evita sa fii mult timp in preajma telefoanelor mobile sau a computerelor.

8. Boli cauzate de apa

Furtunile puternice care provoaca inundatii pot duce la contaminarea panzei freatice si inclusiv a apei potabile, mai ales daca nu exista statii de epurare. Ai grija ce apa bei; fereste-te de cea din puturi dupa ploi grele.

9. Boli zoonotice

Incalzirea globala: Cele mai afectate zone de pe glob (Galerie foto)

Cercetarile au aratat ca schimbarile climatice constituie unul din factorii care influenteaza transmiterea unor boli de la insecte si animale la om (boli zoonotice). Este vorba de boala Lyme, malaria, rabia, toxoplasmoza si altele. Fereste-te cat poti de tantari, capuse, purici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#boli incalzire globala, #efecte incalzire globala , #boli