Ziare.com

Ce boli risti din cauza aluminiului prezent in alimente si cosmetice

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 07:02

   

Ce boli risti din cauza aluminiului prezent in alimente si cosmetice
Aluminiul este prezent in mod natural in mediul inconjurator. Considerat pana nu demult ca fiind inofensiv, iata ca acest element incepe sa puna probleme prin prisma faptului ca este tot mai prezent in majoritatea produselor de consum.

In prezent se incearca dovedirea faptului ca aluminiul, in anumite concentratii, ridica probleme pentru sanatate. Probele cercetarilor se acumuleaza, iar suspiciunile referitoare la acest element incep sa se adevereasca, dupa cum informeaza E-sante.

Aluminiul se intalneste in produsele cosmetice, in alimente, in apa de baut, in vaccinuri, in ustensilele de bucatarie si in tot felul de alte produse de uz curent. Este cert ca astazi suntem expusi unei concentratii din ce in ce mai mari de aluminiu.

Aluminiul, omniprezent

Aluminiul reprezinta al treilea constituent al scoartei terestre, dupa oxigen si siliciu. Noi suntem expusi la acest element de origine naturala prin contact direct cu solul, cu aerul, cu apa si prin consumarea vegetalelor crescute in pamant.

Dar aluminiul este utilizat si in numeroase domenii: industria constructiilor, transporturi, industria agroalimentara, ambalaje, produse farmaceutice, chirurgie, produse cosmetice, tratarea apei destinata consumului.

In anul 2003, autoritatile europene au publicat un raport in care se expuneau posibile riscuri legate de prezenta aluminiului in produsele de consum. La vremea respectiva informatiile vizavi de aceasta problema erau putine, iar raportul prezentat s-a marginit la a avertiza cu privire la o eventuala toxicitate a aluminiului, fara a da nici un fel de recomandari.

In 2008, Autoritatea europeana de securitate a alimentelor a fixat doza maxima de expunere pe saptamana la 1 mg de aluminiu pe kilogram de greutate corporala. Aceasta masura nu se poate utiliza in practica, deoarece este dificil de apreciat la ce cantitate din acest element ne expunem zilnic.

Raman deocamdata concluziile nelinistitoare ale catorva studii.

Aluminiul si deodorantele = risc de cancer la san

Aluminiul este foarte prezent in industria cosmetica. Se gaseste in unul din doua produse, utilizat pentru a facilita absorbtia cremelor in piele, ca agent intaritor pentru lacul de unghii, pentru a da culoarea alba, sau ca antiperspirant.

Astfel ca 90% dintre deodorante contin saruri de aluminiu si de multe ori in doza ridicata (pana la 20% aluminiu). Iar sarurile de aluminiu se pare ca au un cuvant de spus in aparitia cancerului de san. Autoritatile medicale recomanda ca deodorantul sa nu fie aplicat pe o piele sensibila sau lezata (dupa ras sau epilare), deoarece, astfel, cantitatea absorbita de aluminiu este mult mai mare.

Aluminiul si apa de baut = risc de Alzheimer

Inca din 2000, un studiu publicat in Franta a facut legatura intre cresterea cazurilor de dementa, in special Alzheimer, si apa distribuita populatiei, bogata in aluminiu, din anumite regiuni. In apa destinata consumului se adauga sulfat de aluminiu, pentru a o face transparenta.

Aluminiul si vaccinurile = risc de tulburari neurologice

Majoritatea vaccinurilor contin ca adjuvant hidroxidul de aluminiu, pentru a spori eficacitatea vaccinului si pentru a permite producatorilor sa adauge mai putin din principiile active. Anumiti cercetatori dau vina pe acest acest adjuvant pentru aparitia unui sindrom numit Miosfacita macrofagica, dar si a altor tulburari de ordin neurologic. Vizavi de aceste efecte ale vaccinurilor exista controverse.

Aluminiul si prezenta in produsele alimentare

Aluminul este prezent in mod natural in cea mai mare parte a fructelor si legumelor, dar de asemenea este adaugat in majoritatea produselor din industria alimentara. Este folosit ca aditiv, ca agent de conservare, colorant, agent de dospire, agent antiaglomerant (in sare, de exemplu).

Aluminiul este prezent chiar si in laptele praf pentru bebelusi, uneori in proportie ingrijoratoare (chiar de 40 de ori mai mult decat in laptele matern), devenind astfel potential periculos pentru creierul nou-nascutilor.

Sfaturi practice

Cantitatea de aluminiu la care suntem expusi este in crestere. Deoarece este dificil de masurat consumul de aluminiu, cel mai prudent este sa incercam sa limitam expunerea, in special in cazul categoriilor vulnerabile. De exemplu, pentru bebelusi trebuie ales lapte praf care sa nu contina aluminiu sau sa contina in cantitate mica.

In bucatarie trebuie evitata folosirea ustensilelor din aluminiu si limitarea utilizarii foliei de aluminiu pentru ambalare.

De asemenea, trebuie studiate etichetele produselor de consum si alese cele care contin mai putin aluminiu sau, cel mai bine, care poarta mentiunea "fara aluminiu".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6513 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

in vremea criminalilor,

se faceau furculite de aluminiu si monede ,putini stiu, ca o tara cind apeleaza la aluminiu pentru a bate moneda ,acea economie , este in mod clar pe butuci si nu mai are roti.Undeva cindva ,citeam ca aluminiul ajuta la cresterea in inaltime si ca nu este daunator,cosmeticele Nivea ,in special antiperspirantele ,scrie pe ele ca contin Zn zinc si de aceea sint mai bune,cine stie poate ca asa este.

 

Criminalii sunt SI pe Forum ...

Unii, Mai_Ai_Dreaqquuu' decat Ăia Doi Amărăsteni ...

Ăia au făcut-o din Prostie, ajunsi laPutere la Dorinta Occidentului, la Yalta ...

Ăstia o im_bulinează deliberat, aruncand Pastile Otrăvite, să păcălească Fraierii Romani ...

Fără Liceuu' ... :)):)):))

Cand vă spui IO că Liceuu’ ... )))

Cand vă spui IO că Liceuu’ ... )))

Unii chiar scăpati in Facultăti si APOI in Fonctii, Mai_Mari, Mai_Mici,MaiTineri, este o Ţară Care_Se_Vede ...

O Cultură Generală Solidă, Legitimatăde o Diplomă de Bacalaureat :

- NU te face Mai_Inteligent, dar te face Mai_Apt de a folosi Inteligenta pe care o ai ...
- Iti dă o Orientare Fără_Gres in Toate ...
- Iti dă o Strălucire a Moravurilor, adică o Civilizatiune Autentică, de Masă in Bobor, o Plăcere a Asimilării de Noi CunostinteToată, To’arăsi Viata, Cestiune care se realizează firesc, de la sine, fără Crisparea Cockalară in fata unor Noutăti

Crispare care vine din Valorizarea Indusă Subtil de către Lifte in Romani (in special in Ultimii 22 de Ani ...)
a Individului Dăstept in the Cockalar Kind, care isi face o Mandrie in a sări Garduu’ Scolii si apoi, a ajunge Decident, Mare sau Mic ...

Cestia Asta se face de 153 de Ani, indeosebi după W W I ...

Dacă se făcea de către Unii, Persoanele de Fată se exclud, Liceuu’ Ca_Lumea, se scria in Articol că :

1. Aliminiul nu se găseste in Stare Liberă in Natură, ca Element Chimic "Al", singura Stare in care este dăunător Omului niciodată ...
Deci Faptul că este in Mare Proportiune in Pămant, NU poate avea nici un Fel de Relevantă in Cestia Expusă ...
Aluminiul, ami mult sau mai putin pur, există de circa 100 de Ani, de cand s-a făcut extragerea lui electro_litică din Bauxită ...

Se oxidează foarte usor si imediat in aer liber si se acoperă cu un Strat de Oxid de Aluminiu ...
Dar,Varietatea aceasta de Oxid nu este perfect etansă si, astfel se ingerează Aluminiu ca Element Chinic, in special din Vasele de Biucătărie ...

2. NU exclud posibilitatea ca unele substante in care este si care ne sunt livrate,

contand pe Ne_Stiinta Unora, Chiulangii sau Sfiosi in Fata Cărtii,Prea_Destui din Păcate in Romania,
să se descompună in Organismul Uman cu Consecintele Funeste descrise ...

Dar, principala Noxă este Aluminiul ca Element Chimic, obtinut prin Eletro_Liza Bauxitei ...

In aceste Conditii apare forte straniu ce s-a intamplat, cu Voie Vegheată după Lovilutie, cand Ţiganii au avut Voie să fure Conductele de Irigatii (Comuniste, de ! si să le topească ...
Au invadat Piata cu Cazane, Tigăi si Alte Ustensile de Bucătărie ...

Consecinte :

- Im_Bogătirea unor Indivizi Analfabeti prin Furt
- Crearea unei Puteri Oculte ale Ţigănimii

 

Liceuu', Aluminiu, Continuare ...

(Bani, egal Putere, mai ales prin Spiritul de Clan Sălbatic, Primitiv, rămas ASA in Mod Voit dcătre Sefii lor, Im_Prostitii de Unii_Altii, de Secole de cand au plecat din India ... )
Nu te lasi corupt de Alde Bercea Mondialuu’ vine Clanuu’ ...

- Otrăvirea Romanilor
- Distrugerea Agriculturii ca să isi verse AICI, pe Bani Multi Otrăvurile Alimentare Alte Lifte Amărate, dar Favorizate Anume, "Momental" ...

Se pune, firesc, Intrebarea :
Unde au fost "Cainii de Pază" ai Natiei, ATUNCI, in ’90 ?

Că Alt_Fel ...

Sunt in Permanentă, de Zece Ani pe si IN Computerele mele ...
Sunt in Permanentă IN Telefoanele mele ...
Sunt in Permanentă DUPĂ mine pe Stradă ...

Mana Lungă a GĂRZII m-a ajuns SI in Germania, Aiurea, Sadic, Bestial, Fără Motiv, blocandu-mă si supunandu-mă in 2006 -2008

in Germania cu GARDA,
in Romania cu ZONA

(Găsti de Derbedei Interlopi, care fac pe Agentii Externi, respectiv Interni, ocolind cu Mare Grijă pe Contra_Spionii si respectiv Spionii Străini ...
Ăia "este", Care_Este" Periculosi ...)

la Experimente de Auschwitz ...

Am o Colectie de Figuri Patibulare,

extrase cu Multă Cruzime de la Sapă si Lopată, plătiti din Banii pentru Biblioteca Natională, de o Pildă, făcută in Sticlă, cu Sclipici, precum in Africa, in Loc de Piatră Naturală, cum era să fie GATA de către Ceausescu in 1990,

fotografiati de mine cand butonează Mobile (Aparate Foto si/sau de Infra_Sunete) in Vecinătatea mea si a Nevestei Personale,pe Stradă ...

Simplii Cetăteni ca mine, care spun Adevărul despre Romania in general si despre Biblioteca Natională in special,

- pot fi sufocati economic prin Telefoane Oculte, Ori_Unde se duc, SI in Occide
- pot fi călcati pe Trecere de Pietoni, in Ne-Simtirea Cockalară a Parchetului General

la Comanda Particulară a unei Rude Psiho_Pate si a Unuia Mai in Grad, Psiho_Pat Crancen si Ăla ...
Evident,Ambii din ... )))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor