Ce nu stiai despre mirosul corpului tau

Sambata, 22 Martie 2014, ora 13:27
11796 citiri
Ce nu stiai despre mirosul corpului tau
Foto: Fox News

Mirosul produs de corpul uman este un lucru normal, insa exista si situatii in care el arata ca o persoana are probleme de sanatate.

Acesta rezulta din interactiunea dintre transpiratie si bacteriile prezente pe pielea unei persoane, scrie Fox News. In timp ce majoritatea oamenilor pot tine sub control acest aspect cu ajutorul deodorantelor si antiperspirantelor, pentru altii, mirosul corpului reprezinta o adevarata provocare.

Bolile...urat mirositoare

Unele afectiuni rare pot afecta felul in care o persoana miroase, afirma George Preti, de la un centru american de specialitate (Monell Chemical Senses Center), specializat in studierea tipului si originii mirosului produs de corpul uman. O asemenea problema de sanatate este trimetilaminuria, ea afectand o persoana din 200.000.

Corpul celor care sufera de ea emite un miros de peste stricat sau de gunoi, acesta fiind simtit de la o distanta destul de mare. Intr-o asemenea situatie, organismul este incapabil sa prelucreze trimetilamina, un produs secundar al metabolismului intestinal.

De asemenea, persoanele care sufera de diabet sau boli grave ale ficatului si rinichilor, se pot confrunta cu probleme similare. De fapt, ele pot avea o respiratie urat mirositoare, insa numai intr-un stadiu avansat al unor asemenea afectiuni. Specialistii sustin ca si stresul poate avea un efect neplacut asupra unui asemenea aspect.

In astfel de situatii, secretiile glandelor apocrine de la subsuori sunt excesive, ceilalti putand sa constate o inrautatire a mirosului pe care il emite organismul. Din fericire, antiperspirantele ne pot scapa de aceste neplaceri.

Multe contin saruri de aluminiu, care impiedica transpiratia sa ajunga la suprafata corpului. In schimb, deodorantele contin arome care mascheaza efectul neplacut al transpiratiei.

Cauzele problemei si masurile ce pot fi luate

In cazul celor care nu pot tine totul sub control, doctorul poate prescrie antiperspirante speciale, medicamente si chiar injectii cu Botox, care trebuie facute la subsuori.

In general, se crede ca mancarurile pe care le consumam pot avea o influenta directa asupra mirosului produs de corp. Alimentele condimentate se pot incadra in aceasta categorie.

Specialistul George Preti sustine ca totul este posibil deoarece condimentele aromatice sunt foarte solubile in grasimi. Astfel, ele sunt depozitate in grasimea din organism si ajung in transpiratie si in saliva, in timp.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#miros corp boli, #transpiratie cauze, #respiratie urat mirositoare cauze , #boli