Ce trebuie sa stii despre artrita

Miercuri, 24 August 2011, ora 15:07
9753 citiri
Ce trebuie sa stii despre artrita

Artrita este, in esenta, o afectiune care provoaca dureri la nivelul articulatiilor, adica in locul unde doua oase se intalnesc. Exista mai mult de 100 de tipuri si nu se stie exact ce o declanseaza, desi se presupune ca genele si obezitatea au un rol important.

Artrita reumatoida este cea mai comuna si este o boala autoimuna, fiind de 3 ori mai raspandita in randul femeilor decat al barbatilor. Poate aparea intre 25 si 50 de ani, afectand intregul corp.

Conform Prevention, primele simptome pot fi greu de sesizat, problemele aparand prima data la maini si picioare, in special in zonele cele mai folosite pentru sprijin, cum ar fi gleznele, genunchii, coloana, soldurile.

Daca resimti durere, umflaturi si nu te mai poti misca in voie pentru mai mult de doua saptamani trebuie neaparat sa consulti un medic. El iti va pune o serie de intrebari despre simptome si istoric familial, cerand si un test de sange sau urina, sau efectuarea unor radiografii.

Cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru a preveni artrita este sa faci exercitii fizice in mod regulat, sa ai o greutate normala si sa eviti accidentele. Calmantele si antiinflamatoriile ajuta, caci reduc durerea si disconfortul, dar exista si proceduri prin care se injecteaza acid hialuronic sau chiar se inlocuiesc articulatiile pe cale chirurgicala.

In ceea ce priveste alimentatia, incearca sa consumi cat mai multi acizi grasi omega 3, seminte si ulei de in, nuci, oua, gimbir si turmeric, rosii, cartofi, ardei iute sau vinete. Evita margarina si uleiurile vegetale polinesaturate (ulei de porumb, de soia).

Daca ai dureri mari si nu vrei sa iei foarte des pastile, incearca sa alternezi temteraturile rece si cald pe zonele cu pricina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#artrita probleme, #artrita cauze, #artrita tratament, #artrita reumatoida, #artrita remedii , #boli