De ce stranutam?

Vineri, 18 Martie 2011, ora 07:59
31975 citiri
De ce stranutam?

Stranutul nu este altceva decat reactia organismului pentru a elimita iritatiile sau toxinele din traiectul nasal. Stranutam cand suntem raciti pentru curatarea nasului si cand suntem alergici la anumiti factori. Stranutul ocazional nu trebuie sa ingrijoreze pe nimeni.

Stranutul care se datoreaza racelii, insotit de o stare subfebrila, dureri in gat, ochi rosii, inlacrimati, obositi, tuse, trece intr-o saptamana, odata cu raceala.

Stranutul persistent, datorat unor factori alergici este insotit de usturimi in gat, ochi care curg, nas congestionat care curge. Piperul, polenul si praful sunt cei mai comuni factori alergici dar nu sunt singurii.

Aromele puternice (mirosul florii de crin), fluctuatiile de temperatura, aerul rece, pensarea sprancenelor pot provoca reactii alergice, stranut, unul dupa altul. S-a constatat ca unul din trei oameni stranuta atunci cand este expus la lumina puternica. Altii stranuta dupa o masa copioasa.

Stranutul circula cu viteza incredibila de 160 km/h. Particulele si scuipatul emise in timpul stranutului ajung pana la doi metri departare iar bacteriile pana la 45 metri. De aceea se recomanda ca, in timpul stranutului, sa se acopere gura si nasul cu o batista ori servetel igienic.

In cazul stranutului datorat factorilor alergici este recomandat sa se consulte medicul, singurul in masura sa constate despre ce este vorba si sa recomande tratamentul potrivit.

In caz de raceala cand nasul curge abundent si stranutul se succede in cascada, unul dupa altul, faceti o infuzie concentrata din galbenele si lasati-o sa se raceasca pana la temperatura corpului. Luati putin ceai intr-o lingura in care sa adaugati doua, trei picaturi de lamaie si puneti, cu pipeta, cate o picatura in fiecare nara. Portia preparata ajunge pentru o zi. Ustura dar face bine.

Inhalatiile cu plante puternic aromate ca busuioc, cimbru, menta curata nasul, il desfunda si ajuta la stoparea stranutului. Ar trebui ca in camera in care dormim, sa avem, mai ales, iarna cand se raceste foarte usor, o crenguta de brad intr-o vaza sau in apa de pe calorifer sa punem, din cand in cand, cate o picatura de ulei esential de brad.

Pentru desfundarea nasului dar si impotiva durerilor de cap provocate de raceala, intindeti-va pe pat si puneti ambele palme pe frunte, cu degetele lipite intre ele si orientate spre crestetul capului, fara ca palmele sa se atinga intre ele. Stati asa cateva minute. Veti simti indata efectul binefacator.

Daca nu aveti conditii pentru procedura de mai sus si va tracaseaza stranutul si nasul infundat, nepermitandu-va sa va desfasurati activitatea linistiti, atunci apelati la masaj. Simplu si oricand la indemana. Masati puternic, prin rotire, in sensul acelor de ceasornic, punctul care se afla pe mana la unirea celor doua oase din prelungirea degetului mare si aratator.

O cana de ceai cald, indulcit cu putina miere de albine si-n care se adauga si cateva pcaturi de zeama de lamaie e oricand binevenit in caz de raceala, tuse si stranut.

Sa avem sanatate!

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#cauze stranut, #raceala prevenire, #nas infundat naturist , #boli