De la cititori: Sa ne vindecam de boala drobului de sare

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 21:16
4870 citiri
De la cititori: Sa ne vindecam de boala drobului de sare

Imaginati-va, va rog, 20 de oameni, toti fumatori inraiti. Zece oameni cred, sunt convinsi ca vor muri de cancer pentru ca sunt fumatori. Celorlalti zece oameni nu le pasa, nu cred, nu se gandesc ca vor muri de cancer pentru ca fumeaza, traiesc fara aceasta obsesie.

Si acum vine informatia: din primul grup de 10 oameni, 7 au murit, intr-adevar, de cancer. Din al doilea grup doar unul a murit de cancer. Sigur, cu o moarte toti suntem datori si, de regula, nu exista moarte fara pricina.

Multor oameni le place sa traiasca de parca permanent s-ar afla in zodia drobului de sare. Cum aud de o boala, de o epidemie sau o informatie iesita putin din sferele normalului lor, se gandesc imediat, as spune chiar ca se "programeaza", ca trebuie sa li se intample si lor. Se lasa furati, coplesiti, devin robii sau roboteii ideii care li s-a infipt in creieri pana chiar ajung sa li se intample si lor ceea ce au auzit despre altii ori de la altii.

Nu, nu e vorba de superstitii, aici nu vorbim despre superstitii. Poate alta data.

Se spune, si pe drept cuvant, ca adesea noi insine ne suntem cei mai mari dusmani, noi singuri ne facem noua cel mai mare rau si asta pentru ca nu stim, nu vrem sau nu putem sa ne ferim, sa ne controlam gandurile, sa nu ne lasam in voia cuvintelor pe care nesabuit le pronuntam fara sa fim constienti ca in acest fel ne scriem, ne "dorim" un necaz, o nenorocire.

Da, este epidemie de gripa, de meningita sau de mai stiu eu ce boala. De ce ar trebui sa fac si eu boala asta? De ce sa ma agit, de ce sa ma nelinistesc, de ce sa intru in panica si sa ma las coplesita de gandul ca m-as putea imbolnavi?

Cred ca in orice imprejurari, chiar si in cele mai rele si negre situatii, ar trebui sa invatam sa ne controlam gandurile, ar trebui sa gandim pozitiv, luminos, sa ne "vedem" veseli, sanatosi, fara obsesii.

Chiar si in fata unei mari nenorociri nu trebuie sa cedam, trebuie sa cautam partea buna, pentru ca, in mod paradoxal, si in nenorocire exista o parte buna pe care s-o folosim pentru binele si linistea noastra.

Iar cuvintele - ganduri imbracate in sunete, culori, forme si arome - trebuie gandite si apoi rostite. Niciodata n-o sa putem intoarce din drumul lui un cuvant rostit si nimeni nu poate sa ne spuna cat de scump putem plati nesabuinta de a-l fi pronuntat intr-un moment nefast.

Ar cam fi timpul ca pentru noi, pentru cei dragi ai nostri, pentru tara si pentru universul in care traim, sa ne controlam gandurile si cuvintele, sa ne vindecam de boala drobului de sare, pentru ca tot ce gandim si rostim, ganduri si cuvinte nesabuite, se inmagazineaza undeva, departe, la marginile universului si cand universul nu mai poate cuprinde atatea energie negativa, ne-o intoarce, o trimite asupra noastra catastrofal si atunci ne intrebam "de ce"?

Eu am invatat sa ma stapanesc, sa gandesc pozitiv in orice situatie, sa vad si partea buna chiar si a unei nenorociri, pentru ca exista! Multumesc lui Dumnezeu! Merg inainte si e bine... Am reusit sa ma vindec de boala drobului de sare. Poti si tu!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#ipohondrie simptome, #gandeste pozitiv, #boli sezon , #boli