La ce boli te expui din cauza indulcitorilor artificiali

Vineri, 02 August 2013, ora 09:36
3309 citiri
La ce boli te expui din cauza indulcitorilor artificiali
Foto: news.com.au

Multi prefera sa consume alimente si bauturi dietetice, cautand un stil de viata mai sanatos. Ei au astfel impresia ca pot manca mai mult, fara a acumula kilograme nedorite. Produsele dietetice prezinta insa si multe dezavantaje care trebuie cunoscute.

Desi cei care prefera sa manance dietetic considera ca indulcitorii artificiali sunt cea mai buna alegere, acest lucru nu este sustinut de realitate, scrie news.com.au.

Susan Swithers, care studiaza indulcitorii artificiali, explica de ce produsele dietetice nu ne ajuta sa slabim. Ea spune ca indulcitorii artificiali contribuie la acumularea kilogramelor nedorite, avand si numeroase efecte negative asupra sanatatii noastre, in timp.

Printre problemele pe care le putem avea din cauza lor se numara diabetul de tip 2, bolile de inima si cele legate de greutatea excesiva.

Cum actioneaza asupra organismului

Spre deosebire de indulcitorii naturali precum zaharul si fructoza, cei artificiali sunt produsi astfel incat sa contina putine calorii. Totusi, chiar daca avem impresia ca acestia ne ajuta sa slabim, efectul este opus, afirma Joanna Blytham, autoarea cartii "What To Eat".

Ea spune ca organismul uman este obisnuit sa proceseze mancarea naturala, iar gustul dulce implica pentru el calorii. Astfel, efectul indulcitorilor artificiali este de a ne face sa dorim si mai multe dulciuri.

Efecte chiar la nivelul creierului

Aspartamul, de exemplu, este de 180 de ori mai dulce decat zaharul. El poate duce chiar la depresie, creeaza dependenta si are un efect neplacut asupra schimbarii dispozitiei oamenilor. In plus, acesta altereaza nivelul unei substante chimice din corp numita serotonina, cu consecinte negative asupra sanatatii noastre.

Unele studii arata ca indulcitorii artificiali ne pot crea probleme neurologice, afectiuni ale memoriei si chiar afecteaza buna functionare a ficatului.

Femeile insarcinate trebuie sa aiba in mod special grija deoarece indulcitorii artificiali pot cauza chiar nastere prematura. Asadar, variantele naturale sunt de preferat, atunci cand se poate, printre cele mai bune optiuni numarandu-se mierea.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#indulcitori artificiali boli, #produse dietetice efect organism, #produse diet boli, #produse dietetice pericol , #boli