Nevralgia, cel mai des intalnita suferinta

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 22:43
4970 citiri
Nevralgia, cel mai des intalnita suferinta

Potrivit datelor Societatii Spaniole de Neurologie publicate de revista "Cephalgia", intre 12 si 15 la suta din populatie sufera de tulburari neurologice cronice care se manifesta prin dureri de cap, uneori atat de violente incat fac imposibila orice alta activitate.

In ciuda faptului ca este una dintre cele mai comune suferinte pe care omul o indura, inca nu se stie exact care sunt mecanismele care provoaca cefaleea si migrenele, scrie La Razon , referindu-se le datele Societatii Spaniole de Neurologie.

Desi cauza nu a fost stabilita, medicina a identificat peste 300 de tipuri de cefalee. Se cunosc o serie de factori favorizanti. Printre acestia se numara caldura si/sau frigul, stresul, lipsa de somn, pozitia incorecta, consumul de tutun sau problemele musculare si ale coloanei vertebrale cervicale si, nu in ultimul rand, alimentatia.

Daca o durere de cap medie trece cu o aspirina, migrenele acute pot fi atat de grave incat obliga bolnavul sa se inchide in casa cu jaluzelele trase, iar suferinta nu cedeaza la analgezicele obisnuite.

Este vorba de asa-numitele cefalee de fragmentatie, un tip de durere atat de acuta incat poate determina chiar suicidul la unele persoane afectate. Suferinta este periodica, deosebit de violenta si nu reactioneaza la analgezice.

Desi nu pot fi tratate, migrenele severe pot fi prevenite. Odihna suficienta, viata ordonata cu ore fixe de masa si de somn, exercitiile fizice regulate si evitarea abuzurilor pot combate migrenele.

Una din solutii este o alimentatie echilibrata, pentru ca s-a dovedit ca unele persoane cu un deficit de enzima diaminoxidaza (DAO), principala enzima implicata in metabolismul histaminei ingerate, au mult mai des migrene. Oricum alimentele care impiedica interventia enzimei diaminoxidaza trebuie evitate. Pe aceasta lista se afla branza, mezeluri, ciocolata sau vin rosu, dar si unele fructe (capsunele si alte fructe care pot produce alergii), unele soiuri de peste (de regula cel oceanic) si carnea rosie.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#durere de cap, #cauze migrene, #evita migrene, #alimentatie migrene, #oboseala durere cap , #boli