O cursa in roller coaster te scapa de pietrele la rinichi?

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 10:39
4798 citiri
O cursa in roller coaster te scapa de pietrele la rinichi?
Foto: Facebook/Walt Disney World

Medicii au gasit o modalitate neobisnuita de a-i scapa pe pacienti de pietrele la rinichi, iar tratamentul presupune o vizita la Disney World.

Cercetatorii au descoperit ca o cursa cu Big Thunder Mountain Railroad din parcul de distractii Disney World din SUA ar putea ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi, potrivit unui nou studiu, scrie Live Science.

Pietrele la rinichi sunt niste depozite dure de minerale care se formeaza in interiorul organelor. Pot avea dimensiuni diferite, de la un bob de nisip pana la o minge de golf in cazuri extreme.

Sex la recomandarea medicului - te scapa de pietrele la rinichi

Cei care sufera de pietre la rinichi nu au intotdeauna nevoie de tratament, pentru ca le pot elimina natural din corp, insa procesul poate fi destul de dureros.

Autorii noului studiu, publicat luni in Journal of the American Osteopathic Association, au constatat ca mai multi pacienti au spus ca au eliminat pietre dupa ce s-au dat cu roller coaster-ul Big Thunder Mountain Railroad din parcul de distractii din Florida.

De exemplu, un barbat le-a spus medicilor ca a eliminat o piatra dupa ce s-a dat de trei ori in roller coaster, se arata in document.

Oamenii de stiinta au trebuit sa fie ingeniosi pentru a studia acest fenomen. Ca sa testeze efectele unei curse asupra afectiunii, cercetatorii au creat un rinichi 3D, care a putut fi luat, intr-un rucsac, in roller coaster.

Sucurile light de citrice reduc riscul de pietre la rinichi

In cadrul experimentului, medicii au amplasat trei pietre reale si niste urina in rinichiul artificial. Pietrele au avut trei dimensiuni diferite: mica, medie si mare.

Rinichiul "s-a dat" in Big Thunder Mountain Railroad de 20 de ori, de fiecare data pietrele fiind amplasate in zone diferite ale organului.

A contat si locul in care a fost asezat rinichiul. De exemplu, cand organul a stat in spatele roller coaster-ului, pietrele, indiferent de dimensiunea lor, au fost eliminate in 64% dintre cazuri. Insa cand rinichiul a fost asezat in fata, pietrele au fost eliminate in 17% dintre cazuri.

Asadar, concluzia studiului a fost ca "o cursa intr-un roller coaster de intensitate moderata ar putea avea beneficii pentru pacientii cu pietre mici la rinichi".

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#pietre rinichi roller coaster, #eliminare pietre rinichi , #boli