Poti sa faci cancer din cauza pisicilor?

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 17:58
8625 citiri
Poti sa faci cancer din cauza pisicilor?

Oamenii de stiinta francezi avertizeaza ca pisicile ar putea provoca tumori cerebrale oamenilor, din cauza unor paraziti care se gasesc in stomacul lor.

Chiar daca nu pot dovedi cu certitudine ca animalele sunt de vina, cercetatorii de la institutul Montpellier spun ca o cercetare mai amanuntita a acestei probleme poate salva vietile multor persoane. Cancerul cerebral are de cele mai multe ori cauze necunoscute, afectand destul de multe persoane. Parazitul studiat, Toxoplasma gondii, este purtat de o treime din populatia umana in interiorul creierului si poate provoca schimbari de personalitate atat la oameni, cat si la animale.

Potrivit Daily Mail, el are un ciclu de viata complicat si se inmulteste doar in corpul felinelor, putandu-se transmite prin intermediul oualor. Femeile insarcinate nu sunt sfatuite sa se ocupe de golirea tavilor cu nisip ale pisicilor, caci parazitul se poate dovedi fatal pentru fat.

Specialistii au corelat cazurile de tumori cerebrale cu infectiile cu T. gondii si au observat o legatura directa. Frederic Thomas, conducatorul studiului, explica faptul ca soarecii bolnavi se feresc mai greu de pisici, acestea ii mananca si apoi parazitul incepe sa se dezvolte.

Odata ajuns la creierul oamenilor, ii face sa sufere schimbari de comportament, cea mai des intalnita fiind o accelerare a agresivitatii, mai ales in cazul barbatilor. Se poate chiar sa existe o legatura intre T. gondii si schizofrenie.

In cazul animalelor, s-a demonstrat ca T. gondii poate avea ca efect aparitia tumorilor cerebrale.

Oamenii trebuie sa aiba grija cand consuma apa, produse din sol sau orice altceva poate intra in contact cu fecalele de pisici.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#pisici paraziti cancer creier, #pisici paraziti cancer cerebral, #cancer cerebral Toxoplasma gondii , #boli