Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Probleme de sanatate semnalate de par

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 12:53
8929 citiri
Probleme de sanatate semnalate de par

Parul, podoaba pe care o purtam oriunde si oricand, pe cat de bine arata, pe atat este de sensibil, fiind afectat de diverse probleme pe care le are corpul, de la dezechilibre hormonale, dieta precara, prea mult stres si boli poate inca nedescoperite.

Iata ce indicii iti ofera el despre ce se intampla in organismul tau, conform RedBookMag:

Cand cade in cantitati mari

Se spune ca o femeie pierde in medie 100 de fire de par pe zi. Daca observi ca in cazul tau firele de par cazute sunt mai multe, este posibil sa ai de-a face cu un dezechilibru hormonal, cum ar fi cel provocat de ovarul polichistic.

Acesta fectiune face ca organismul sa produca prea multi hormoni masculini, ceea ce duce la pierderea si subtierea firelor de par.

Alte semne sunt grasimea abdominala, par facial, acnee si ciclu menstrual neregulat.

Solutie: Una din 15 femei sufera o forma usoara a ovarului polichistic, insa simptomul poate aparea si din cauza miscarii insuficiente, adica mai putin de 30 de minute pe zi. In acest caz, exercitiile fizice sunt raspunsul. O alta cauza poate fi reprezentata de consumul prea multor alimente procesate. Ajustarea dietei va rezolva si problema de la nivelul scalpului.

Poti lua si pastile pentru reglarea ciclului menstrual, dar numai recomandate de medic in ultima analizelor.

Cand textura e fada, parul lipsit de vlaga

Este posibil ca acesta sa fie un semn al hipotiroidismului, o afectiune in care glanda nu mai produce destui hormoni, facand metabolismul sa incetineasca.

Astfel, te vei simti obosita, vei creste in greutate si parul va avea un aspect tern.

Solutie: primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa mergi la medic, atunci cand observi ca parul nu isi mai revine dintr-o asemenea stare.

In plus, daca vrei sa ai un par stralucitor, incearca sa nu folosesti vopsea si substante dure.

Cand parul cade pe portiuni

Este posibil sa fie vorba de alopecie aerata, o boala a sistemului imunitar care poate sa fie provocata de un eveniment stresant din viata, precum o boala, un deces in familie sau chiar o nastere.

Solutie: este important sa elimini stresul din viata ta, iar in timp portiunile afectate se vor reface. Este bine sa ceri sfatul unui medic.

Cand parul albeste inainte de vreme

Genele sunt de vina in aceste situatii, dar se poate sa fie vorba si de o lipsa a Vitaminei B12 si a acidului folic.

Solutie: incearca sa consumi carne rosie, oua, carne de pui si lapte pentru Vitamina B12 si legume cu frunze verzi, fasole si cereale integrale pentru acid folic.

In plus, poti sa iti acoperi firele albe de par cu vopsea naturala, fara amoniac, din plante.

Cand scalpul e uscat, cu matreata

Matreata poate sa fie foarte jenanta, mai ales cand porti o rochie neagra eleganta. Ea poate sa fie un semn de stres si anxietate.

Solutie: consuma alimente bogate in omega 3, precum sardinele si somonul. Acizii grasi te vor ajuta sa ai o circulatie buna, atat in interior, cat si in straturile superficiale ale pielii, Epiderma va fi hidratata, inclusiv scalpul.

Foloseste sampon si balsam hidratant si chiar o masca exfolianta, pentru a scapa de celulele moarte si a da frau liber foliculilor de par sa faca firele sa creasca nestinghetire.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#probleme par boli, #par deteriorat probleme sanatate, #cadere par cauze boli, #par lipsit vlaga cauze, #matreata cauze solutii , #boli