Remedii naturiste de desfundat nasul

Marti, 15 Februarie 2011, ora 07:44
55382 citiri
Remedii naturiste de desfundat nasul

Acum e vremea cand se raceste foarte usor si cam nimeni nu este iertat. Tuse, nas infundat, ochi mici si inlacrimati, putina febra si multa indispozitie care te indeamna mai mult spre somn, fie zi, fie noapte dar cum sa dormi cand nu poti sa respiri.

Sa ne amintim de bunica si de leacurile ei miraculoase care ne vindecau pe data cand eram raciti si nu ne puteam odinhi. Pune pe ochiul aragazului o tabla, poate fi cea pe care vara coci ardeii, si las-o sa se infierbante bine si apoi presara pe ea niste faina de malai. Apleaca-te si inhaleaza fumul care se degaja si, indata, vei simti ca poti sa respiri mai bine.

Ia o ceapa de marime medie si asa, intreaga, necuratata, zdrobeste-o cu pumnul de coltul mesei asa cum facea odinioara bunicul de la tara. Apoi, apropie-ti nasul de ceapa zdrobita si doua, trei minute, trage puternic, pe nas, mirosul pe care-l emana. Te va ajuta sa respire mai bine si vei simti si efectul dezinfectant al cepei.

Fierbe un litru de apa. Dupa ce da in clocot, pune in apa cateva crengute de busuioc, menta, cimbru sau cimbrisor, valeriana si acopera vasul pentru cinci minute dupa care, cu un prosop mare pe cap, apleaca-te deasupra vasului si fa inhalatii, 10, 15 minute daca rezisti, si nu mai iesi afara. Ar fi bine sa ai un resou ori un fierbator pentru ca infuzia sa aiba aceeasi temperatura pe tot parcursul procedurii.

Pune pe o batista ori pe o bucata de tifon cateva picaturi de otet de mere si tine batista la nas. Daca ai in casa bitter suedez, procedeaza la fel. Daca nu esti ranit pe interiorul nasului, inmoaie betisoare igienice in bitter si sterge nasul pe interior. Vei respira mult mai usor.

Fa un ceai de galbenele, mai concentrat decat cel pe care il bei de obicei si, dupa ce se raceste la temperatura corpului, ia o lingurita de ceai si stoarce si doua, trei picaturi de lamaie. Pune cate una, doua picaturi din acest amestec in fiecare nara dar nasul sa nu fie ranit pe interior ca ustura tare.

Tineti in casa, intr-o vaza cu apa, crengute de brad. Daca nici crengutele nu va ajuta sa respirati mai bine, atunci puneti in vasul cu apa de pe calorifer cateva picaturi de ulei de brad. Nu numai ca desfunda nasul dar veti putea avea un somn linistit, odihnitor si veti scapa mult mai repede de simptomele neplacute ale racelii.

Pentru multe persoane insa, va fi mult mai comod sa se opreasca la farmacie, sa cumpere o sticluta de picaturi si sa resolve problema fara miros de ceapa, otet sau malai afumat. Intr-un acces de sinceritate, lucru extrem de rar in zilele noastre, am auzit pe o farmacista spunandu-i unei cliente care a cerut picaturi de nas care sa nu dea dependenta, ca absolut toate aceste picaturi creaza dependenta.

Alegerea va apartine!

Sa avem sanatate!

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#remedii naturiste nas infundat , #boli