Scleroza in placi, boala care te ingenuncheaza fara mila - Ce spune medicul

Sambata, 04 August 2012, ora 21:32
121231 citiri
Scleroza in placi, boala care te ingenuncheaza fara mila - Ce spune medicul

Scleroza in placi sau scleroza multipla este o boala in care nervii sistemului nervos central, adica ai creierului si maduvei spinarii, nu mai functioneaza cum trebuie, imbolnavindu-se treptat.

Mielina ar trebui sa acopere si sa protejeze nervii si sa imbunatateasca felul in care acestia comunica. In cazul aparitiei afectiunii, impulsurile electrice dintre nervi scad considerabil in putere, nervii sunt avariati si functiile organismului se sting pe zi ce trece.

Astfel, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon, vazul, mersul, scrisul si memoria incep sa isi piarda din calitate.

Cauza aparitiei bolii este necunoscuta, cercetatorii crezand ca are de-a face cu sistemul imunitar si cu genele mostenite. Este posibil ca scleroza in placi sa fie o boala autoimuna, adica organismul sa se atace pe el insusi, dintr-o eroare, considerand ca este vorba de un corp strain intrat in sistem.

Exista si posibilitatea transmiterii genetice, intrucat unele popoare nu dezvolta aceasta boala, iar daca au existat mai multe cazuri in familie, copilul este mai predispus la scleroza.

Simptomele sclerozei multiple pot sa fie cateva sau multe, variind de la cele mai blande, pana la unele de-a dreptul dezastruoase:

- probleme de vedere. Este posibil ca persoana sa simta ca are privire tulbure, cu o distorsionare usor rosie-portocalie, sau sa isi piarda complet vederea la un ochi;

- slabiciune a membrelor, cu o dificultate de coordonare si o scadere a echilibrului;

- durere si spasme musculare, amorteala si intepaturi;

- momente in care functii absolut normale, precum vorbitul, nu mai sunt stapanite asa cum trebuie, cuvintele nu mai pot fi articulate complet, senzatie de ameteala;

- scadere a capacitatii de concentrare;

- deficit de atentie;

- scadere a capacitatii de memorare;

- o putere de judecata mai scazuta;

- depresie, stari maniaco-depresive, paranoia sau episoade necontrolate de ras sau plans.

Din pacate tratamentul pentru scleroza in placi este destul de agresiv, bazat in special pe corticosteroizi in doze mari, iar simptomele, desi dispar sau se amelioreaza pe moment, apar din nou cu aceeasi intensitate sau una chiar mai mare. In final, pacientul devine invalid, pana cand nicio functie a organismului nu mai merge asa cum trebuie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scleroza placi simptome, #scleroza placi cauze, #scleroza placi boala autoimuna, #scleroza placi informatii , #boli