Secrete ale implanturilor moderne

Advertorial
Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 14:07
22286 citiri
Secrete ale implanturilor moderne

(P) Pierderea dintilor este o situatie deloc placuta dar frecvent intalnita. Aceasta poate aparea ca urmare a bolilor si traumelor. Prin urmare, utilizarea implanturilor dentare pentru a oferi suport in inlocuirea dintilor lipsa, are o lunga si interesanta istorie.

In ultimii ani cercetatorii in stomatologie au studiat intens implanturile dentare pentru a oferi populatiei cele mai bune modele, materiale si tehnici care sa imite cat mai fidel dintele natural.

In anul 2004, din dorinta de aduce un standard inalt in domeniul implantarii orale, se deschide Centrul de Implantologie din Capitala. Acesta a fost inceputul marii aventuri prin tehnici inovative si eficiente de implant dentar in Bucuresti.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei si tehnicii de implantare, s-au imbunatatit si metodele de lucru si tendintele au devenit din ce in ce mai actuale, precise si adaptate nevoilor pacientilor.

Iata cateva dintre secretele care au facut din implantare o stiinta:

1. Metoda elementelor finite

Esecul implanturilor este o problema relativ obisnuita si este nevoie de o analiza a bonturilor.

Analiza elementelor finite devine o metoda obisnuita in stomatologia implanturilor, care permite cercetatorilor sa studieze proprietatile maxilarului si implantului, fuziunea dintre implant si maxilar, precum si sa inteleaga cum sa imbunatateasca structura implantului astfel incat sa fie perfect functional.

Aceasta metoda este de fapt, una numerica, conceputa pentru gasirea unor solutii pentru probleme complete legate de structura implantului.

2. Tehnologia de proiectare si productie asistata de calculator

Implanturile si fabricarea bonturilor continua sa sufere transformari semnificative. Se construiesc forme din ce in ce mai complicate si precise cu ajutorul tehnicii CAD/CAM.

Avantajele acestei tehnici sunt precizia si timpul scurt de prelucrare a implantului.

3. Micro-turnarea

Folosind o topitura de metal care este turnata intr-o matrita microstructurata, tehnica de micro-turnare permite construirea de structuri mici si detalii complexe care stau la baza implantului.

Avantajele sunt costul relativ scazut si obtinerea unui mare numar de itemi identinci in timp scurt.

4. Microscopie electronica

Este foarte important ca toate elementele ce compun un implant dentar sa fie atent studiate inainte ca acesta sa fie fixat pacientului.

Tehnicile de microscopie, cum ar fi microscopia electronica de inalta rezolutie, permit masurarea si analizarea exacta a microstructurii implantului. Mai degraba un studiu atent inainte de implantare, decat un esec.

5. Nanotehnologia

Tendintele bazate pe nanotehnologie pentru implanturile dentare constau in modificarea rigurozitatii suprafetei la nivel nanometric pentru a promova absorbtia proteinelor si aderenta celulara in vederea incorporarii factorilor de crestere pentru accelerarea prcesului de vindecare a oaselor maxilarului.

Cu o lunga istorie in spate, implanturile dentare moderne au fost introduse cu mai mult de 40 de ani in urma, iar dezvoltarea implantului ideal a reprezentat un subiect important de cercetare in domeniu, schimband astfel practica implantarii.

Prin cercetare si practica riguroasa, tehnologia dentara a implanturilor s-a imbunatatit in mod constant in ultimii ani, oferind pacientilor un nivel de eficienta, confort si accesibilitate fara egal.

In ton cu cercetarile actuale este si Centrul de Implantologie care ofera o gama larga de servicii. Pe langa chirurgie dentara, aparate dentare, edodontie la microscop, specialistii acestei clinici stomatologice au o vasta experienta si in implantarea dentara.

Numai la Centrul de Implantologie puteti avea parte de cele mai calitative implanturi dentare in sector 2, Bucuresti.

Obiectivul este acela de a reda pacientilor zambetul pe care l-au pierdut, oferind solutii la orice problema de natura stomatologica! Vizualizati oferta pe Elveto-Dent.ro.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#implant dentar Bucuresti, #implant dentar sector 2 , #boli