Semne timpurii ca te paste artrita

Duminica, 15 Iulie 2012, ora 08:00
29604 citiri
Semne timpurii ca te paste artrita

Artrita este considerata o boala a batranilor, dar, de fapt, jumatate dintre persoanele bolnave au mai putin de 65 de ani. Cele mai multe asteapta foarte mult pana sa mearga la un medic pentru consult, fapt ce face ca boala sa avanseze nestingherita.

Iata care sunt primele semne ale bolii, astfel incat sa iei masuri cat mai repede cu putinta, dupa cum recomanda Caring.com:

Dimineata te simti intepenit

Senzatia de intepeneala dupa o perioada de inactivitate este unul dintre simptomele specifice artritei reumatoide. Toata lumea are nevoie de o perioada de acomodare atunci cand se trezeste, de aceea existand exercitiile de stretching, dar nu intr-asemenea fel incat abia sa te poti ridica din pat.

Senzatia poate sa apara si dupa ce stai sa urmaresti un film sau stai in fata calculatorului o perioada. In cazul in care ai osteoartita, durerea este mai mare pe masura ce faci mai multa miscare, simptome opuse celor care apar in artrita reumatoida.

Durere atunci cand urci scarile

Simti o durere ascutita atunci cand urci scarile sau cand te apleci? Aceasta este mai mare in cazul in care esti supraponderal. Fiecare kilogram in exces dezvolta o presiune cu 4 kilograme mai mare asupra genunchilor, dezvoltandu-se astfel artrita, o boala pe care o au 60% dintre persoanele obeze.

Genunchiul este cea mai mare articulatie din organism si a doua cea mai comuna lovita de artrita. Alte zone vizate sunt soldurile, spatele, gleznele, incheieturile mainilor si degetele.

Peroanele cu aceasta problema trebuie sa aiba grija, caci din moment ce articulatiile dor la miscare au tendinta sa fie statice si sa manance mai mult, astfel incat se ingrasa si inrautatesc lucrurile.

Durere subita, foarte mare, a degetului mare de la picior

Durerea apare subit si se aseamana cu cea a rinichilor, atat de intensa este. Articulatia cu pricina este, de asemenea, rosie, fierbinte si sensibila la atingere. Sunt si alte zone unde poate sa apara aceasta problema, dar degetul de la picior este cel mai comun.

Unele persoane relationeaza durerea cu un consum crescut de proteine sau prea mult alcool. Este probabil ca aceasta durere sfasietoare sa fie un atac de guta, a doua cea mai intalnita forma de artrita si cea mai comuna artrita inflamatoare. Guta apare atunci cand acidul uric, un deseu produs de organism care circula prin sange, are concentratie mare si nu se elimina asa cum ar trebui, prin urina.

Barbatii in jurul varstei de 40-50 de ani sunt cel mai des afectati de aceasta problema. Lasate netratate, atacurile de guta sunt din ce in ce mai dese.

Oboseala si simptome asociate racelii

Simti in ultima perioada o oboseala cronica, pierderea apetitului, anemie si febra usoara care persista mai multe saptamani? Daca aceste simptome sunt combinate si cu intepeneala si durere, inrosirea articulatiilor sau schimbarea formei lor, este posibil sa fie vorba de artrita.

Artrita reumatoida este o afectiune inflamatoare sistemica, ceea ce inseamna ca are loc in intregul corp. Este bine sa mergi la medic cat mai repede cu putinta daca vrei ca posibilitatea de miscare sa nu iti fie grav afectata.

Umflaturi pe degete

Locurile unde degetele de indoaie se umfla si apar niste noduri, uneori chiar la baza lor. Este posibil sa isi piarda si din flexibilitate putin sau sa doara la atingere. Este nevoie de radiografii si analize de laborator pentru a stabili cu certitudine despre ce este vorba, cateodata aceasta problema transmitandu-se in familie, de la parinti la copii.

Durere care interfereaza cu somnul

Ai grija daca ti se intampla sa nu poti sa adormi din cauza ca articulatiile te dor prea tare sau te trezesti noaptea din cauza acestora. E un semn sigur ca trebuie sa ajungi la medic. Se intampla ca multi suferinzi sa renunte la activitatile placute, cum ar fi vizitele la nepoti, din aceasta cauza.

Osteoartrita este cauzata de cartilaje roase, oasele incepand sa se frece unele de altele. Durerea poate sa fie atat de suparatoare incat pacientii chiar pot intra in depresie.

Maini dureroase, din ce in ce mai greu de folosit

Ai probleme in a-ti folosi mainile cu aceeasi tenacitate ca inainte? Iti este greu acum sa te inchei la nasturi, la sireturi, sa folosesti tacamurile sau sa pocnesti din degete? Din nou este posibil sa ai artrita reumatoida, boala ce face ca unele sarcini simple sa devina frustrante.

Aceasta afectiune este una simetrica, asa ca afecteaza ambele parti ale corpului in aceeasi masura. Nu este neaparat necesar ca toate degetele sa fie afectate in acelasi timp.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#artrita semne simptome, #atrita reumatoida simptome timpuri, #osteoartrita simptome timpurii , #boli